Blue Fox herrar vann knappt mot ISB

Skriven av Mårten Andtbacka
lördag, 15 augusti 2009 15:56

Det blev en knapp seger för Blue Fox herrar mot ISB Ilmajoki med 4-3 efter perioderna 2-1, 1-1 och 1-1. Jarno Pahkakangas kunde avgöra i numerärt överläge på slutet med ett skott upp i krysset.

Jarno Pahkakangas var poängbäst i Blue Fox med 2+0.

Blue Fox kunde inleda målskyttet efter 1.19 i första perioden. Målskytt var Robin Holländer på pass av Jakob Klingenberg. Vid 3.32 kunde ISB kvittera genom Sami Hillu på pass av Olli Ylikarjanmaa. Efter spelade 6.29 kan Jarno Pahkakangas bryta en passning till vänster i egen försvarszon. Han driver upp bollen tvärs över planen och kan från högerkanten avlossa stora bössan och ställningen är 2-1. Vid 19.13 spelat av första perioden får Johnny Fredriksson ännu ett gyllene läge när Petteri Toivola spelar fram till honom framför mål.

Efter 21.26 i andra perioden kan ISB kvittera till 2-2 genom Pekka Laitila på pass av Jukka Kontoniemi. Målet kom på ett långskott från halva plan där Mika Pirttimäki i Blue Fox målet var skymd. Vid tiden 24.56 drar ISB på sig en utvisning och Blue Fox får chansen i numerärt överläge. Vid 26.41 kan Blue Fox utnyttja överläget och Petteri Toivola direktskjuter in 3-2 på pass av Juhopekka Pietilä. Toivola har placerat sig i slottet och Pietilä slår passet från högerkanten.

Vid 42.05 kan ISB ännu en gång kvittera. Målgörare är Ville Loukasmäki på pass av Aki Vainio-Hynnilä. Målet kommer från vänsterkanten där Loukasmäki får två chanser på sig. Den första chansen räddar Pirttimäki men på returen kan Loukasmäki slå in 3-3. Vid spelade 55.42 drar ISB på sig en femminuters utvisning och Blue Fox får spela resten av matchen i numerärt överläge. Vid 57.10 får Jarno Pahkakangas en pass av Jimmy Sved och han nyper till direkt. Skottet går spikrakt upp i det främre krysset. Otagbart för målvakten.

Överlag en positiv match för Blue Fox där man vilade många av de mera rutinerade spelarna. Tränaren Markus Åbb sa efter matchen att försvaret fungerade bättre än anfallsspelet och uppspelen. – Det syns att vi inte har jobbat så mycket med boll ännu.