Förlust för herrarna efter svag start

Skriven av Nicke Nybäck
söndag, 09 januari 2022 19:56

Blue Fox herrar inledde vårsäsongen med bortamatch mot Konnat i Seinäjoki. Konnat öppnade matchen starkt gjorde tre mål på knappt en och halv minut under matchens 10 första minuter. Det försprånget kunde inte Blue Fox äta ikapp under matchen.

Lagkapten Anton Kallvik bidrog med ett mål i matchen.

Efter lite olika besked blev match mellan Konnat och Blue Fox i Suomisarja på lördagskvällen i Seinäjoki av. Konnat kom mycket laddade och kunde i princip avgöra matchen redan i första periodens första halva. - De tio första minuterna var inte alls bra men sen var matchen egentligen ok om man ser till helheten, säger tränare Robin Holländer.

Det som hände var att Konnat gjorde tre mål på en minut och 24 sekunder med start vid tiden 7.29. De tre olika målskyttarna var Joonas Mäkelä, Mirko Soininen och Lauri Lehtimäki. Genast efter det tredje målet tog Blue Fox timeout men vid tiden 12.48 gör Juho Uitto 4-0 till Konnat. Blue Fox kommer med i målprotokollet vid 14.30 när Eero Mäenpää gör mål och när Kasper Tähkä reducerar till 4-2 vid 19.39 känns det som ett “pukukoppimaali” som kan ge kraft till den andra perioden.

Kasper Tähkä gjorde Blue Fox andra mål i matchen.

Men i den andra perioden är det bara Konnat som gör mål. Ronnie Ludén utvisas vid tiden 27.22 och Jyri Ala-Piirto gör mål i numerärt överläge vid 29.09. Drygt tre minuter senare utökat ännu Hannu Palomäki ledningen till 6-2. Mikael Nyvall blir ännu utvisad i slutet av perioden men det numerära underläget reder herrarna ut.

Direkt i början av tredje perioden kan Matti Jyrkiäinen göra Blue Fox tredje mål och man hinner tänka att det finns tid att utjämna matchen. Hannu Palomäki svarar dock med sitt andra mål för dagen när han för upp Konnat i en 7-3 ledningen vid tiden 47.51. Under matchens fyra sista minuter gör sedan båda lagen två mål var. För Konnat är målskyttarna Jose Kivipelto och Jaakko Laakso medan Anton Kallvik och Jack Nylund gör mål för Blue Fox. Det betyder att matchen slutar 9-5 i Konnats favör.

Det bättre laget vann konstaterar Robin Holländer.

- Vi faller på allt för många egna misstag samtidigt får vi lyfta på hatten åt Konnat som utnyttjade sina lägen, säger Holländer. - Det bättre laget vann, inget snack om saken.

När jag frågar om fortsättningen i Suomisarja säger Holländer att egentligen vet de ingenting säkert. - Nästa veckas bortamatch mot PTU lär vara avbokad. Jag är nog lite rädd att det blir paus en månad.

Vi återkommer så fort vi vet mera om nya matcher för herrarna.