Tre sköna poäng till hemmalaget

Skriven av Nicke Nybäck
lördag, 13 november 2021 10:58

Torsdagskvällens match slutade i en 6-5 seger för hemmalaget. Blue Fox ledde flest gånger i matchen men Konnat hängde i så gott de kunde. Eero Haapaniemis mål sex minuter in i sista perioden blev vinstmålet denna kväll.

Matti Jyrkiäinen firar ett av sina mål. Eero Haapaniemi till vänster och Eero Karjanlahti till höger.

Båda lagen kom till match med inställningen att nu ska vi bryta vår förlustsvit. Blue Fox kom in med bra tempo och Konnat visade att man tänkte sälja sig dyrt, när de jublade på bänken varje gång en spelare på plan täckte bort ett Blue Fox-skott. Efter 3.44 gick också Konnat lite överraskande till ledning när Tuomas Saikkonen med ett skott från vänsterkanten hittade en lucka mellan första stolpen och Blue Fox målvakt Jan-Olof Backlund. För passningen till målet stod Mirko Soininen. Blue Fox fortsatte att jobba bra och vid tiden 12.19 var både William Sundelin och Ronnie Ludén och kämpade framför Konnats mål och William var sist på bollen som gick in bakom målvakten Eetu Kuronen. En dryg minut efter målet blev Mirko Soininen utvisad 2 minuter och denna kväll fungerade Blue Fox numerära överläge direkt. Efter att laget pressat tillbaka Konnats fyra lite över en minut fick Jack Nylund läge att avancera mot målet från vänsterkanten. När Jack kom nära målet gav en han en smörpassning bak in i mitten till William Sundelin som prickade in sitt och Blue Fox andra mål för kvällen. Blue Fox var nu det spelförande laget och därför överraskade Konnat igen i slutet av perioden när Ville Yli-Juuti plötsligt hade fritt att skjuta från slottet och hans låga skott satt i nätmaskorna. Så ställningen var 2-2 efter den första perioden.

William Sundelin stod för hemmalagets två första mål i matchen.

I den andra peroiden tog Konnat ledningen igen vid tiden 24.52 då Lauri Lehtimäki styrde upp bollen i nättaket rakt framför JanO Backlund efter ett vackert klapp-klapp spel där bollen gick via tre krosspassningar från egen zon tills bollen låg i Blue Fox mål. Två minuter senare svarade Blue Fox med en snabb kontring och Jack Nylund forsade fram på vänsterkanten och satte ett bra skott i bortre burgaveln. För assisten stod Jhonny Fredriksson. Jack Nylund skapade ännu två frilägen framför Eetu Kuronen i andra perioden med sitt starka spel men målvakten räddade båda gångerna. Bara en och halv minut efter detta blev tyvärr Mikael Nyvall utvisad två minuter. Blue Fox försvarade bra och täckte bort Konnats skott och fick nästan med sig bollen i en kontring, men Konnat kunde bryta och bollen for bakom Blue Fox mål, därifrån Hannu Palomäki snabbt satte in den köksvägen bakom JanO Backlund. Konnat ledde igen med 3-4. Efter detta var det den pigga farmarkedjan från SPV som tog över målgörandet för hemmalaget. Efter flera byten med bra press kunde Matti Jyrkiäinen på halvvolley slå in en passning bakifrån målet av Eero Haapaniemi till 4-4. I slutet av andra perioden fick båda lagen varsin gång spela i numerärt överläge utan att någondera lyckades.

Jack Nylund gjorde ett mål och spelade fram till ett mot Konnat.

Blue Fox kom in i tredje perioden med fart och övertygelse om att nu ska matchen vinnas. Redan efter 55 sekunder av perioden slog Matti Jyrkiäinen till igen emd en halvvolley som satt i nätmaskorna på passning av Eero Karjanlahti. Blue Fox fortsatte trycka på och vid tiden 46.15 hade SPV-kedjan igen ett långt anfall och bollen kom med några snabba passningar bakom målet ut i vänstra anfallshörnet varifrån Matti Jyrkiäinen spelade rakt bakåt och Eero Haapaniemi direktsköt ett otagbart skott i bortre burgaveln. För första gången i matchen ledde Blue Fox med två mål, 6-4. Konnat kämpade och slet och kunde också tack vare Joonas Mäkeläs starka upphämtning av bollen från egen försvarszon längs vänsterkanten förbi tre Blue Fox-spelare innan han passade in i mitten till Juho Uitto som kunde skjuta in Konnats reducera till 5-6. I mitten av tredje perioden fick Blue Fox chansen i numerärt överläge när Jyri Ala-Piirto blev utvisad för hög klubba men det gav ingen utdelning i mål. Efter det numerära överläget spelade Blue Fox med två kedjor resten av matchen och kunde trots att Anton Kallvik mycket lättvindigt blev utvisad vid tiden 59.31 hålla undan. Segern var säkrad med 6-5, tre sköna poäng.

Konnats rutinerade back Ville Rynnäs, som spelat flera fina säsonger för Blue Fox i Divari, konstaterade efter matchen att Konnats taktik var att hänga med i matchen i målmässigt och hoppas på att en turlig studs i slutet av matchen kunde ha gett dem chansen att kvittera. Blue Fox tränare Robin Holländer var mycket nöjd med inställningen, arbetsinsatsen och segern. - Alla spelade bra idag, alla kedjor gjorde mål och bidrog framåt, det var en skön seger. Fortfarande skulle jag vilja att vi skulle vara snabbare i våra omställningar, det är någon touch för mycket hos spelarna som gör att chansen går oss förbi, säger Holländer. - Bra match, bra seger, vi gjorde det vi kom hit för ikväll, tyckte tvåmålsskytten William Sundelin efter matchen.

Matchvärden Ny-Ja belönade båda lagens bästa spelare och i hemmalaget fick Matti Jyrkiäinen priset efter sina 2 mål och en assist och mycket piggt spel. I Konnat belönades målvakten Eetu Kuronen som gjorde 30 räddningar trots att han släppte in 6 mål. Vilket visar att Blue Fox gjorde en stark offensiv match och sköt mycket.

Nästa veckas söndag 21.11 fortsätter serien för herrarna med bortamatch i Tammerfors mot Nokian KRP Akatemia.