Jubileumsgala

Skriven av Mårten Andtbacka
tisdag, 07 januari 2020 16:09

På lördag kväll firade Innebandyföreningen Blue Fox sina 30 år med en jubileumsgala med över 200 deltagare i Stjärnhallen i Nykarleby. Kvällen innehöll mat, sång & musik, festtal, premieringar, innebandysoffan och sist men inte minst Fox News.

Blue Fox och Innebandyförbundet belönade Lars-Peter Sjöholm med förtjänsttecken i guld.
Foto: Glenn Hägg


Esko Kyyhkynen från Innebandyförbundet, Marko Löija, Lars-Peter Sjöholm och Sofia Hedman.

Sofia Hedman läste upp motiveringen varför Lars-Peter Sjöholm belönades med Innebandyförbundets förtjänsttecken i guld. 

Kära Lars-Peter, du kom med i Blue Fox verksamhet i samband med att sonen Jonas var junior i föreningen. När du kom med hade Blue Fox flera ekonomiskt tuffa år bakom sig efter spel i ligan. Du tog då över både ordförandeklubban, kassörsposten och en betydande skuld. Men med målmedvetet arbete, och med hjälp av några andra engagerade styrelsemedlemmar, lyckades ni arbeta bort skulden på några år. När sonen avslutade sin innebandykarriär i Blue Fox fortsatte du arbeta för föreningen, och alla vet att vill man få reda på något om föreningen, ekonomin, sponsorerna eller annat viktigt så skall man kolla med L-P.

Det har varit en ära att få samarbeta med dig. Ett större blått hjärta får man leta efter. Du känner Blue Fox utan och innan. Du har skött föreningens ekonomi med stor noggrannhet. Idag har vi, trots många år i division 1 för både dam- och herrlaget, en verksamhet som går runt ekonomiskt tack vare trogna sponsorer och bra ekonomisk planering. Detta är till stor del din förtjänst.

Tränare Jori Isomäki uttryckte det fint när han konstaterade: ”Du har jobbat hårt för att vi spelare skall få åka land och rike runt och göra det vi älskar mest - spela innebandy."

I våras meddelade du att 20 år i föreningens tjänst får räcka. Vi var många som drog ett förskräckt andetag och tänkte: ”Hur skall vi klara oss utan L-P?" Vi klarar oss, men det är inte lika roligt.

För att uttrycka föreningens stora tacksamhet för ditt mångåriga arbete för Blue Fox har vi ansökt till Innebandyförbundet och du har beviljats deras förtjänsttecken i guld. Stort tack!

Innebandyföreningen Blue Fox passade även på att kalla fyra nya hedersmedlemmar: Olav Hermanson, Torolf Käld, Lars-Peter Sjöholm och Kennet Svanbäck.


Celine Hellström och Mathias Nylund, båda med ett förflutet i föreningen, stod för den musikaliska underhållningen.


Kennet Svanbäck höll festtalet.


Innebandysoffan gästades av många Blue Fox-profiler såsom Olav Hermanson.


Ronny "Nonna" Höglund bjöd på de bästa historierna.


Jari Koskinen bjöd upp Torolf "Turbo" Käld på scenen och överlämnade en inramad spelskjorta från I.K.A. SBS. 


Tomas Knuts fungerade som programledare och agerade även nyhetsuppläsare i Fox News.


Galan var välbesökt med över 200 deltagare. 


Pyntgruppen hade gjort ett fantastiskt jobb och salen var festligt inredd.