Herrarna inleder säsongen

Skriven av Anders Wingren
söndag, 08 september 2019 20:40
 
Lördag 14 september inleder herrarna säsongen med två cup-matcher i andra omgången av Suomen Cup i Seinäjoki. Division 2 drar för herrarnas del igång lördag 28.9.

 

Säsongen 2018-2019 i division 2 blev för herrarna en händelserik säsong med slutspel och kval till division 1. Den gången räckte det inte hela vägen, men säsongen gav blodad tand. Laget, som ganska långt består av samma spelare som 2018-2019, har haft en bra träningsperiod under sommaren och man ser fram emot att komma igång med seriespel. 
 

Jori Isomäki, Robin Holländer och Kenneth Björkholm fortsätter axla ansvaret som tränare för laget. Däremot kommer hemmapubliken att få se en del ändringar i spelartruppen. Johannes Vähäkangas, som var en viktig poängplockare senaste säsong, har inlett studier i Helsingfors. Han kommer inkommande säsong att spela med Oilers A-juniorer och har även tränat med deras ligalag. Blue Fox önskar honom varmt lycka till. På försvarssidan har man fått välbehövlig förstärkning av Juuso Pukkinen från Vasa och Iisakki Karukka från Jakobstad. Pukkinen (född 2000) har tidigare spelat i SB Vaasas division 2 lag.

 

Karukka (född 1998) vistades stora delar av senaste säsong i Dragsvik, men fanns under året med i Jeppis FBC:s laguppställning för herrar. Även denna säsong fortsätter försvarsmakten att låna spelare från Blue Fox. Backarna Hedman, Krokvik och Pukkinen ryckte alla in i juli men finnas med i laguppställningen alltid när tillfälle ges. 

 

Laget är första gången ute i hetluften lördagen den 14.9 när man spelar två matcher i den andra omgången i norra zonen i Suomen Cup. För motståndet står Jeppis FBC och Mailattomat som båda tagit sig vidare från första omgången. Matcherna spelas i Seinäjoen Urheilutalo och kan följas på Tulospalvelu. Två lag går vidare till nästa skede. 

 

https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-suomen-cup-ita-2-kierros-lohko-i-pohjoinen-2-kierros-lohko-i/5671
 

Division 2 säsongen inleds lördagen den 28.9 kl.16.00 då SPV II gästar Stjärnhallen. Det blir samtidigt det officiella startskottet för föreningens jubileumsår. Innebandyföreningen Blue Fox fyller denna säsong 30 år och det kommer att uppmärksammas och firas på olika sätt. Välkommen med att starta upp jubileumsåret. Det blir intervjuer, tävling, Blue Fox bullar och förstås ett rafflande toppmöte i innebandytvåan!