Blue Fox herrar – distriktsmästare i division 2

Skriven av Anders Wingren
måndag, 25 mars 2019 23:07

Efter en otroligt jämn och underhållande finalserie mellan Blue Fox och Sb Paapat blev det till sist Blue Fox som tog hem segern i den Österbottniska zonen i division 2. Läs Didrik Lillas tankar om matchen.

Paapat inledde bra i första perioden och vi var inte riktigt där vi skulle vara. Paapat kunde göra mål på våra markeringsmissar. Resultatmässigt var vi ändå nöjda efter första perioden (3-3). Vi visste också att vår kondition skulle hjälpa oss ju längre matchen led. Under andra periodens andra halva kändes det som att vi spelade bäst vad vi gjort under hela slutspelsserien. Pressen fungerade mycket bra och spelet med boll var snabbt och smart. Vi skapade många chanser och det märktes att Paapats backar började bli trötta. Vi kunde ha lett matchen med betydligt större siffror än 8-6, men utgångsläget inför sista perioden var ändå bra.

Sista perioden kändes som ett ställningskrig där båda lagen höll i boll och kontrade farligt om vartannat. De sista minuterna, när Paapat tog ut målvakten och kunde pressa med sex man mot fem blev lite onödigt spännande. Men det blev ändå Blue Fox, som tack vare ett uppoffrande försvarsspel och publikens stöd, kunde vinna den avgörande finalmatchen.

Nu fortsätter herrarnas säsong med två omgångar kvalmatcher på väg mot division 1. Lördag 30.3. åker man till Villmansstrand för att möta PoNoVo som vunnit division 2 i den östra zonen. Det är bäst av tre som gäller och returmatchen spelas lördag 6.4. i Stjärnhallen. Vid behov spelas en sista avgörande match söndag 7.4. Segraren från denna matchserie möter sedan ett annat division 2 lag som vunnit sina kvalmatcher. I så fall är det igen bäst av tre som gäller och segraren stiger till divison 1. Det blir alltså att kavla upp ärmarna och förbereda sig för en spännande kvalomgång.