Förlust mot USB

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 21 december 2008 23:30
Det blev förlust för Blue Fox herrlag i lördagens bortadrabbning mot USB från Nystad. Matchen slutade 4-3 till USB efter periodsiffrorna 1-2, 1-0 och 2-1.

Janne Karvonen i mitten och Johnny Ojala till höger stod för Blue Fox tre mål i matchen mot USB.

Blue Fox kunde ta ledningen i matchen genom Johnny Ojala när klockan hade tickat fram till 4.11. Ojala gjorde målet oassisterad. Vid spelade 10.36 kunde Blue Fox utöka sin ledning till 0-2 genom ännu ett mål av Johnny Ojala, denna gång på pass av Kim Nyström. Före den första perioden var slut kunde USB ännu reducera till 1-2 genom ett mål av Ville Neitola på pass av Michael Fager.
Den andra perioden hann ticka iväg till tiden 30.23 innan USB kunde kvittera. Denna gågn med Michael Fager som målskytt på pass av Kristian Päivöke. Detta var det enda målet i period två och ställningen var således 2-2 efter två perioder.
I den tredje perioden fick publiken vänta ända till 56.31 före nästa anteckning i målprotokollet kunde göras. Denna gång var det Tomi Salo i USB som för första gången kunde föra upp hemmalaget i ledning i matchen. I bytet efter, vid tiden 56.40,  drog Blue Fox på sig en utvisning. USB var inte sena att utnyttja utvisningen och Jussi Lännistö kunde vid 57.52 pricka in 4-2 på pass av Janne Tissari. I slutet på matchen tog Blue Fox ut målvakten Mika Pirttimäki och med endast 11 sekunder kvar kunde Janne Karvonen reducera till 4-3 på pass av Nils-Johan Englund. Tyvärr räckte inte det här utan USB for iväg med båda poängen. Matchen var i varje fall en mycket jämn affär där Blue Fox vann skottstatistiken med 33-26. I den tredje perioden hade Blue Fox hela 16 skott på hemmamålvakten Harri Soini, men tyvärr var det bara ett av de skotten som nådde nätmaskorna.