Dubbla bortamatcher i helgen

Skriven av Mårten Andtbacka
fredag, 28 november 2008 00:15
Blue Fox herrar spelar dubbla bortamatcher i helgen. Man inleder mot SBS Pori från Björneborg på lördag och på söndag blir det lokalderby i Vasa mot Woodcutters. Det är nu som playoff matcherna börjar säger tränaren Markus Åbb.

Johnny Ojala på väg framåt i matchen mot Rangers.
Foto: Glenn Hägg

USB har dragit upp ett litet försprång i tabellen säger Kristian Wikman och de känns ohotade på sin första plats för närvarande. Sen är det ganska jämnt mellan platserna två till åtta i tabellen så den här helgen kan vara verkligen avgörande. Det är klart att om USB förlorar några matcher på raken så kan det bli mera spänning i toppstriden.
Både vi och SBS Pori har varit tippade som favoriter i serien och jag tror att också SBS Pori tycker att den här helgens matcher kan avgöra mycket säger Markus Åbb. SBS Poris trupp ser rätt så lika ut som förra året säger Kristian Wikman. Bara ett par spelare har de tappat till lokalkonkurrenten FBT Pori som spelar i Salibandyliiga. SBS Poris bästa poängplockare så här långt är Mikael Boelius med 16 mål + 2 assist = 18 poäng på 7 matcher. Följande är Timo Heinilä med 11 + 5 = 16 poäng på 9 matcher och Henri Mikkilä med 0 + 14 = 14 poäng på 8 matcher. SBS Pori ligger för tillfället på en sjunde plats i tabellen med nio poäng. SBS Pori har på sina tre senaste matcher vunnit en och förlorat två. SBS Pori möter på söndag serieledarna USB.  
På söndag blir det då derby för Blue Fox mot Woodcutters i Vasa. Det blir en match med mycket känslor både på och utanför plan säger Markus Åbb. I den matchen gäller det för oss att spela disciplinerat. Vi brukar alltid ha svårt att knipa poäng i Vasa men på söndag ska det lyckas. På lördag kan vi ha svårt att få ihop fullt manskap, men på söndag är det inget problem. Matchen mot Woodcutters vill ingen i truppen missa. Jag och Kristian Wikman har legat i hårdträning de senaste två veckorna och också vi är beredda att hoppa in om det behövs säger Markus Åbb med ett leende på läpparna. Woodcutters har haft ett lite längre matchuppehåll så det kan vara att det påverkar deras spelkänsla. Woodcutters inledde säsongen rätt så bra, men efter det har det gått utför. Av de tre senaste matcherna har Woddcutters förlorat alla tre. Två av matcherna har dessutom spelats på hemmaplan. Woodcutters spelar också två matcher i helgen och inleder på lördag på bortaplan mot Pirkkalan Pirkat.
Woodcutters bästa poängplockare den här säsongen är Jussi Huovinen med 10 + 9 = 19 poäng på 9 matcher. Följande är Kimmo Lintala med 8 + 7 = 15 poäng på 9 matcher och Mikael Furu med 5 + 10 = 15 poäng på 7 matcher. Woodcutters ligger för tillfället på en åttonde plats i tabellen med nio poäng.
För Blue Fox kom matchuppehållet förra helgen mycket lägligt eftersom truppen drabbades av maginfluensa. Som mest hade vi sju spelare som var sjuka samtidigt säger Markus Åbb, men nu har alla kurerat sig. Jarno Pahkakangas har fortfarande problem med sin fot och han blir borta från helgens matcher. Nils-Johan Englund har också haft problem med foten och även han blir troligen borta. Tuomas Puutio är lite frågetecken eftersom han varit sjuk i veckan. Han kommer säkert med på matcherna, men vi får se hur mycket han orkar spela.
Från webredaktionen önskar vi oss fyra fina poäng som lillajulklapp!

SBS Poris förhandsrapport hittar du här.

Woodcutters förhandsrapport hittar du här.