Dubbla hemmamatcher i helgen

Skriven av Mårten Andtbacka
torsdag, 06 november 2008 23:28
Blue Fox herrar spelar två hemmamatcher i helgen. På lördag kommer Indians från Esbo på besök och på söndag kommer Rangers från Kyrkslätt och hälsar på.

Tredje kedjan med Johnny Fredriksson och Tuomas Palovaara har inlett säsongen bra.
Foto: Glenn Hägg

Lördagens motståndare Indians har Blue Fox redan mött den här säsongen. Det blev vinst mot Indians i YleX Cup med siffrorna 5-2. Indians hade många spelare borta på grund av skador och sjukdom när vi spelade mot dem i cupen säger Kristian Wikman. De har säkert fått någon av de spelarna tillbaka.
Indians slutade förra säsongen på en tredje plats i den östra zonen av division 1. Bästa poängplockare i Indians under förra säsongen var Ville Pätynen som på 26 matcher stod för 25 mål + 10 passningar  = 35 poäng, tätt följd av Timo Nikula med 22 + 12 = 34 på 26 matcher och Jani Karhulahti med 13 + 18 = 31 på 21 matcher. En fjärde spelare att hålla ögonen på är Markus Helelä som tidigare spelat i ligan med både Oilers från Esbo och HIFK. Helelä har hittills den här säsongen stått för poängen 5 + 3 = 8 på fyra matcher.
Söndagens motståndare är Rangers och det är ett lag som Blue Fox hade hårda duster med under förra säsongen. Resultaten i tre möten slöt 11-8, 2-8 och 3-7 med Blue Fox:s mål först. Det blev alltså en vinst och två förluster. En spelare som hade stor del i Rangers vinster mot Blue Fox var Robert Olenius som på tre matcher stod för poängen 6 + 5 = 11. Under hela förra säsongen stod han för 38 mål + 24 assist = 62 poäng och med det slutade han på en femte plats i poängbörsen. Rangers spelade under förra säsongen en väldigt aktiv innebandy med mycket rörelse. Jag kommer själv speciellt ihåg backen Sebastian Klärich som ständigt var i rörelse och i princip spelade mer än vart annat byte. I poängbörsen sekonderades Olenius av Valtteri Nurmi som på 17 matcher stod för 18 + 26 = 44 poäng och Matias Sjöman som på 27 matcher stod för 20 + 12 = 32 poäng. Rangers har också ett av de starkare nyförvärven i division 1 genom Joni Hiltunen som har spelat 234 ligamatcher för SSV och AC Haki samt har ett par FM-guld i skåpet. Som om det inte skulle räcka så har Rangers också ett par juniorlandslagsmän i Ilari Talvitie och Erik Helenius. Markus Åbb säger att han är osäker på hur Rangers spelar i år eftersom de bytt tränare till den här säsongen. Fjolårets andretränare Christian Andersson har tagit över efter Tomi Rastas som numera är tränare för Indians.
Både Indians och Rangers har bättrat på efter lite knaggliga serieinledningar. Båda lagen har vunnit två av sina senaste tre matcher. Rangers ligger för tillfället på en sjunde plats i tabellen och Indians parkerar på plats nummer nio. Trots motståndarnas stigande formkurva tror Markus Åbb på det egna laget. Kan vi fortsätta spela lika bra försvarsspel som hittills så blir vi svårslagna i helgen. Det såg också bra ut på träningen i torsdags med så gott som fulltaligt manskap. Borta på grund av skador var bara långtidsskadade Magnus Holm och Jarno Pahkakangas som trampade illa i matchen mot Pirkat och fortfarande har en ömmande fot. Pahkakangas kommer med all säkerhet inte kunna spela i helgens matcher. Försvarsmässigt har det som sagt sett bra ut för Blue Fox, men framåt får vi hoppas på poängproduktion på bredare front. Vi behöver hitta flera än Johnny Ojala som kan avgöra matcher. Kanske extra mycket under en helg med två matcher!

Indians förhandsinformation om matchen hittar du här.

Matchen mot Indians på lördag börjar kl. 16.00 och matchen mot Rangers på söndag börjar kl. 16.00.
Välkommen att uppleva innebandy på toppnivå!