B-flickornas jakt på slutspelsplats fortsätter

Till helgen åker föreningens B-flickor på poängjakt till Åbo. Denna gång är det serieledarna SBS Wirmo och tabelljumbon FBC Loisto som står för motståndet.

 
Foto: Pasi Lähde

B-flickorna har en ganska bra säsong bakom sig jämfört med fjolåret. Laget har blivit allt mer samspelt och säkert. Försvarsspelet har blivit betydligt stabilare och många flickor har tagit stora kliv framåt i sin individuella utveckling. Med 4 vinster, en lika och 7 förluster ligger man för tillfället på en sjunde plats i tabellen med 14 poäng. Det betyder att det är endast ett steg upp till en sjätte placering och det magiska slutspelsstrecket. Classic, som ligger på sjätte plats, har 18 poäng. Dit är det alltså 4 poäng. Lyckas laget klättra till en sjätte plats så är man klara för FM playoff, d.v.s. FM-seriens slutspel. Stannar man på en sjunde eller åttonde plats får man spela en kvalmatch mot det distriktslag som vunnit kvalmatcherna mellan distriktsvinnarna. Den matchen spelas i så fall den 24.3. Den som vinner den matchen går vidare till FM playoff som börjar 30.3 och spelas som bäst av tre matcher.

Det är alltså viktiga matcher som kvarstår. Varje poäng kan vara avgörande. Senast B-flickorna mötte SBS Wirmo slutade matchen med en 3 – 12 förlust. Senast man mötte FBC Loisto blev det vinst 15 – 6.

Efter helgens matcher i Åbo blir det två matcher på hemmaplan. Den 2.3. kl.12.00 kommer LOSB/VSS på besök. De ligger för tillfället på en nionde plats i tabellen. Den 3.3. kl.14.00 är det Pirkat från Tammerfors som står för motståndet. De ligger för tillfället på fjärde plats i tabellen. Serieplaceringen kan komma att avgöras på bortaplan den 16-17.3.

Så ingenting är alltså ännu avgjort. Nu önskar vi flickorna lycka till i helgens matcher! Så ses vi i Stjärnhallen den 2.3. för att heja laget fram till en säker sjätte plats och FM slutspel.

Senast uppdaterad tisdag, 12 februari 2019 22:16