Två övertygande vinster

Blue Fox herrar II hade två matcher söndagen till ära i Karleby. Det blev två vinster 8-1 (3-0,1-1,4-0) mot SC Kokkola och 8-3 (4-0,3-1,2-1) mot Jeppis FBC.

Bästa poängplockaren för dagen var Didrik Lillas med 4+2.

Blue Fox Herrar II åkte till kokkola med 15 spelare för att möta SC Kokkola och Jeppis FBC.
Första matchen mot SC Kokkola börjar bra efter redan 3 minuter gör Johannes Vähäkangas mål för Blue Fox. Efter några byten passar Riku Pärssinen till Ronnie Ludén som kyligt gör 2-0. 3-0 kommer efter att Vähäkangas gör ett fint förarbete till Didrik Lillas som sätter sin första strut för dagen. I andra perioden får SC Kokkola ett tröst mål efter lite slarv i Blue Fox. Sen börjar SC Kokkola bli irriterad och tar 3 utvisningar på 9 minuter och Joakim Nikonen får ett Hattrick i numerärt överläge! Didrik Lillas passar till 2 av målen och Teemu Lillrank får assist till Nikonens tredje mål efter en fin öppning till Nikonen som inte gör något misstag och sätter sitt tredje mål. SC Kokkola tar time-out och plockar ut målvakten i hopp om någon förändring, men Sebastian Vikström passar till William Sundelin som sätter 7-1 i tom kasse. Slut siffrorna blir 8-1 efter Didrik Lillas skott i slutet, klockan stod då på 44.59. William Sundelin fick assist till sista målet.

Matchen mot Jeppis FBC började med en pang start av Blue Fox med 4 mål på 8 minuter! 2.46 in i matchen gör Filip Sirén 1-0 efter att ha brutit en passning. 05.17 gör Didrik Lillas 2-0 i numerärt överläge, efter passning av Ronnie Ludén. 05.28 gör Robert Heselius 3-0 efter att Christoffer Lassander vunnit tekningen efter målet som Sirén tar hand om och passar till Robert Heselius som har öppet mål och sätter dit den. 08.07 var Joakim Nikonen fram med ett stenhårt skott i krysset efter Johannes Vähäkangas passning i Numerärt överläge. I början på andra perioden passar Vähäkangas till William Sundelin som sätter 5-0 mellan benen på målvakten. Det blir spel 4 mot 4 efter 20 minuter spelat och Robert Heselius slipper fri på högerkanten och sätter en passning till Ronnie Ludén som sätter kyligt in 6-0 i bortre krysset. Bytet efter gör Didrik Lillas 7-0 efter en passning av Axel Hedman, Lillas sätter den stenhårt i krysset. Jeppis FBC får två tröstmål innan Blue Fox gör 8-2. C.Lassander skjuter en långboll till Filip Sirén som tar ner den och skjuter men målvakten räddar och Robert Heselius petar in returen enkelt. Jeppis FBC gör 3-8 med 7 minuter kvar att spela men har inte nog med tid att äventyra Blue Foxs vinst.