Blue Fox II säkrade avancemang

Blue Fox II har idag säkrat avancemang till division 3 efter att man i säsongens sista turnering besegrade IsoHipa med 6-4. I den efterföljande betydelselösa matchen mot SC Laihia förlorade man med 7-5.

Blue Fox II firar avancemanget.

I dagens första match mot IsoHipa låg man under med 3-0 efter dryga 7 minuter i den första perioden. En time out redde upp situationen och William Sundelin kunde reducera till 3-1 i slutet på perioden. I den andra perioden lyckades man svänga matchen efter mål av Joakim Nikonen och Johannes Vähäkangas samt ett mål på straff av Didrik Lillas. I mitten på den tredje perioden kunde laget utöka sin ledning till 6-3 efter mål av Robin Eriksson och Colin Björkholm. IsoHipa kunde ännu reducera till 6-4 på slutet, men närmare än så kom man inte. Vinsten innebar att Blue Fox II hade säkrat seriesegern och avancemang till division 3.

I dagens andra match mot SC Laihia valde tränaren Mårten Andtbacka att vaska om ordentligt i formationerna och ge alla spelare ordentligt med speltid. Trots det kunde man gå till första pausvila med en 4-1 ledning efter mål av Jonathan Nilsson, Johannes Vähäkangas, Staffan Roslund och Colin Björkholm. I den andra perioden gjorde lagen varsitt mål. William Sundelin stod för den enda fullträffen för Blue Fox II. Laget fick en dålig start på den tredje perioden och efter två insläppta mål i den 31:a matchminuten återhämtade man sig aldrig. SC Laihia prickade målet hela 5 gånger i den tredje perioden och därmed kunde man inkassera två poäng.

Blue Fox II vinner division 4 zon 23 med 28 poäng på 18 spelade matcher. Det har blivit 13 vinster, 2 oavgjorda matcher och endast 3 förluster för laget under säsongen. Med endast 57 insläppta mål under säsongen är man försvarsmässigt seriens bästa lag. Framåt har det blivit 106 gjorda mål. Sluttabellen för division 4 zon 23 hittas här.

I lagets stomme har ingått 22 spelare varav 2 målvakter. Tillsammans med laget har ett flertal C-juniorer tränat under hela säsongen och några av dem har också fått speltid med laget. Det har också funnits ett farmavtal med representationslaget vilket möjliggjort att totalt 12 spelare har spelat matcher med båda lagen under säsongen.

Laget styrka under säsongen har varit den bredd som man haft i truppen. Vi har inte haft bara några enskilda spelare som stått för poängproduktionen utan det har varit laget som har avgjort matcherna. Samtidigt har vi försvarat oss oerhört bra och släppt in väldigt lite mål.

Laget har tränats av Mårten Andtbacka och Markus Backlund med assistans av Torolf Käld.

Stående från vänster: Markus Backlund, tränare, Staffan Roslund, Mikael Heselius, Axel Hedman, Joakim Nikonen, Robert Kvist, Robin Eriksson, Mikael Sundqvist, William Sjöholm, Isak Edman, Colin Björkholm,  Johannes Vähäkangas och Mårten Andtbacka, tränare

Sittande: Joachim Lassander, Jonathan Nilsson, William Sundelin, Jonathan Lohoff, Mathias Brännbacka, Henri Olesen, David Krokvik, Jack Nylund och Elmeri Juselius

Saknas på bilden: Robert Heselius, Filip Kronqvist, Didrik Lillas, Alexander Nyman och Christoffer Lassander