Blue Fox fortsätter kvala

Eftersom damerna förlorade båda helgens matcher innebär det att man fortsätter kvala för att behålla sin plats i Divari. I lördagens match skevs slutresultatet 7-3, medan man på söndag förlorade med 7-4. I följande omgång av kvalet kommer man att möta ett lag från Suomisarja.

Rose-Marie Sandin gjorde två mål i söndagens match mot Northern Stars.

Lördagens match i Esbo fick en något olycklig start och när knappt 12 minuter spelats av matchen låg Blue Fox redan under med 3-0. Målgörare för hemmalaget var Kua Kurki, Elena Paananen och Aada (Jaris dotter) Isometsä. När Engla-Lie Holländer dessutom drog på sig en utvisning vid tiden 11.55 såg det riktigt mörkt, men Blue Fox klarade upp det och fredade sitt mål.

Blue Fox fick en bra start på den andra perioden och vid tiden 22.24 reducerade Julia Storskrubb till 3-1 på passning av Engla-Lie Holländer. Hemmalagets Nuppu Hästbacka utvisades dessutom vid tiden 26.01 och Blue Fox erbjöds möjligheten till ytterligare reducering. Tyvärr gick det precis tvärtom när Aada Isometsä spelade fram Senni Luukkonen till 4-1 i numerärt underläge vid tiden 26.14. Som tur var gav sig inte Blue Fox och vid tiden 26.48 gjorde Julia Storskrubb sitt andra mål för dagen på passning av Rose-Marie Sandin.

Julia Storskrubb gjorde två mål i lördagens match.

En stund senare utvisades Marika Eskola i hemmalaget och Blue Fox fick ny chans i numerärt överäge, men denna gång blev det ingen reducering. I periodens slutsekunder lyckades Northern Stars dessutom utöka sin ledning till 5-2 genom Senni Luukkonen på passning av Aada Isometsä. Ett riktigt så kallat ”pukukoppimaali”.

I den tredje perioden, vid 41.44, ökade hemmalaget på till 6-2 genom Natalie Sandström på passning av Jenna Jolkkonen. När lite mer än halva perioden var kvar reducerade Saimi Koivisto för Blue Fox till 6-3 på passning av Johanna Smedman. Målet var samtidigt Koivistos första för Blue Fox.

Spiken i kistan kom vid 52.23 när Emmi Mäkelä prickade in 7-3 på Aada Isometsäs passning. Före slutsignalen löd hann Tilda Manninen och Rose-Marie Sandin ännu sitta av varsin tvåminutersutvisning.

Söndagens match inleddes snarlikt lördagens. Denna gång var ställningen däremot 2-0 till Northern Stars efter första perioden. Målskyttar var Aada Isometsä och Senni Luukkonen. I början av andra perioden ökade gästerna hur som helst på till 3-0 genom Ilona Mäkelä på Jenna Jolkkonens passning.

Celine Hellstrom petade in reduceringen till 1-3.

Till andra perioden hade tränare Celine Hellström bytt in sig själv i den spelande truppen och det gav utdelning vid tiden 31.32 när hon själv kunde peta in reduceringen till 1-3 på returen till Tilda Bertells skott. När Rose-Marie Sandin dessutom gjorde 2-3 endast 29 sekunder senare så var det match igen.

Tyvärr återtog Northern Stars sin tvåmålsledning drygt minuten senare genom Ilona Mäkelä på passning av Miia Hänninen. När Ella Suonpää dessutom utökade ledningen till 5-2 i slutet av perioden var uppförsbacken ännu brantare för hemmalaget.

Vid tiden 45.04 utvisades gästernas Tilda Manninen två minuter. Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget och det straffade sig dubbelt upp när Manninen kom in på plan från utvisningsbåset. Manninen fick bollen när hon rusade framåt mot Blue Fox-målet, passade bollen snett bakåt till Ilona Mäkelä som fick stöta in den i mål. Ett riktigt skolboksexempel på hur man gör mål efter en utvisning.

Northern Stars var bättre på att utnyttja sina chanser i den här matchserien.

En minut och en sekund senare reducerade Blue Fox. Celine Hellström slängde en långboll från egen planhalva till Neea Isomäki som slog till på studs och prickade in 3-6 för hemmalaget.

Tyvärr var hemmalaget igen lite okoncentrerade i det följande bytet och vid 48.50 prickade Jenna Jolkkonen målet efter några snygga dribblingar och ställningen var 3-7. Rose-Marie Sandin avslutade målskyttet vid tiden 52.23 när hon fick trycka in 4-7 på Julina Lindholms passning. Celine Hellström hann ännu besöka utvisningsbåset en gång i matchen.

Blue Fox tog timeout och spelade i slutet med sex utespelare, men denna gång gav det inte utdelning.

Ser vi till hela matchserien så vann det snabbare och mera tekniska laget. Northern Stars spelare var mindre till storleken än Blue Fox, men man hade trots det inga problem i närkamperna utan kom ur dem genom att utnyttja sin snabbhet. Ser vi även till passningskvaliteten så skiljde det en del mellan lagen. En sak som Blue Fox damerna också behöver jobba på är skotten och att få dem förbi första motståndaren. Nu fastnar de allt för ofta på den närmsta motståndaren.

Blue Fox damerna har spelledigt inkommande helg när lagen från Suomisarja gör upp om en plats med direkt uppflyttning till Divari och två kvalplatser mot Blue Fox och FBC Remix eller SB Nivala. Blue Fox kommer att få möta något av följande lag i nästa omgång av kvalet: FB Factor (Kontiolax), Häme Stars (Tavastehus), Pelicans SB (Lahtis), ISB (Ilmajoki), MIG (Tammerfors) eller SalBa (Raumo).

Senast uppdaterad tisdag, 19 mars 2024 20:36