Förlust mot serietvåan och kval väntar

Damerna förlorade söndagens match mot Pirkat med 2-6. För Pirkat innebar det att man säkrade andra platsen i Divari, medan Blue Fox slutade på åttonde plats. För båda lagen fortsätter säsongen med kval. Pirkat kvalar uppåt och Blue Fox neråt.

Tilda Bertell gjorde sitt första mål för Blue Fox damerna i matchen mot Pirkat.

Vid tiden 5.12 jobbade Julina Lindholm sig till ett halvt friläge. När hon närmade sig motståndarmålet hejdades hon regelvidrigt och Anniina Hakala utvisades två minuter. Det var på håret om det borde ha varit en straff, men domarna valde denna gång utvisning. Blue Fox lyckades tyvärr inte utnyttja det numerära överläget.

Istället var det gästerna som tog ledningen vid tiden 11.31. Vilma Lehtola var målskytt på Anni Veneläinens passning. Ett skott från halva plan som både hittade förbi klungan av utespelare och Elli Hakula i hemmamålet.

Blue Fox hade också en boll i mål vid tiden 13.25, men domaren dömde bort målet för något som baserat på domarens signaler ser ut som hög klubba, men det var snarare slag på klubba av Johanna Smedman strax innan passningen till Neea Isomäki.

Julia Storskrubb, som här jagas av tre Pirkat-spelare, gjorde Blue Fox första mål i matchen.

Pirkats 2-0 mål kom efter en misslyckade spelvändning av Blue Fox där man spelade in bollen i mitten istället för att spela upp längs med kanten. Det blev därmed en spelvändning på en spelvändning och varken Blue Fox-försvaret eller Elii Hakula hann med på det. Pinja Myllymäki sprätte in bollen på Jessika Lindroos passning.

Även om Blue Fox var nära att reducera i början på andra perioden så var det gästerna ökade på sin ledning när 24.11 spelats. Igen var det firma Myllymäki – Lindroos som höll sig framme. Lindroos passade och Myllymäki styrde in bollen med skaftet på klubban.

En och en halv minut senare kunde Blue Fox reducera. Ett skott av Julia Storskrubb som något lyckosamt studsade i mål via både stolpe och målvakt. Jenna Kangas fick passningspoängen. Blue Fox fortsatte spela bra i den andra perioden och man vann faktiskt skottstatistiken. Förhoppningen var att man skulle kunna vända matchen i den tredje perioden.

Rose-Marie Sandin var tillbaka i truppen och fick agera lagkapten.

Tyvärr fick man en dålig start på den tredje perioden. Endast 32 sekunder hade passerat när Oona Ylä-Mikkola ökade på till 1-4 på passning av Tiia Kivistö. Två minuter senare small det till igen när Jessika Lindroos serverades en passning på silverfat av Pinja Myllymäki och ställningen var plötslig 1-5.

Fyra minuter senare var det dags igen och även denna gång lyckades Myllymäki spela in till Lindroos i slottet. Lindroos gjorde inte något misstag utan satte 1-6 utan problem.

Blue Fox gav sig inte, redan i följande byte hade Julia Storskrubb ett farligt skott på mål och när andra femman fick komma in på plan för ett inslag i offensiv zon kom reduceringen. Johanna Smedman hade bollen i det offensiva högra hörnet och skickade in den framför mål, där Tilda Bertell styrde in sitt första mål för Blue Fox damerna.

Jenna Kangas och Julina Lindholm firar Tilda Bertells första mål med damlaget.

Inga fler mål gjordes i matchen som därmed slutade 2-6. Man kan, utan att överdriva, säga att Pirkats toppspelare avgjorde bataljen. Poängdrottningen Pinja Myllymäki stod för 2+2 och det gjorde också hennes radarpar Jessika Lindroos.

För Blue Fox fortsätter säsongen redan inkommande helg när man kvalar mot Northern Stars från Esbo för att behålla platsen i Divari. Matchserien spelas bäst av tre matcher och Blue Fox inleder på bortaplan på lördag. På söndag kl. 16.00 spelar man i Stjärnhallen. Krävs det en tredje och avgörande match så spelas den lördag 23.3 i Esbo.

Senast uppdaterad tisdag, 12 mars 2024 21:45