Jokerit nollade Blue Fox

Lördagens hemmamatch mot Jokerit slutade 0-5 efter perioderna 0-4, 0-0 och 0-1. Jokerit säkrade därmed seriesegern i Divari 2023-24.

Julina Lindholm agerade lagkapten i Hannah Pekkarinens frånvaro.

Det syntes i den första perioden att Jokerit var ett nummer för stort för Blue Fox. Passningskvaliteten hos motståndarna var på en annan nivå. Bollen rörde sig snabbt och med precision. Första målet för gästerna lät trots det vänta på sig till 7.17. Efter en misslyckad spelvändning av Blue Fox snappade Kia-Linda Hakkarainen upp bollen och spelade den vidare till Sara Suur-Hamari som fick fritt skottläge.

Jokerit ökade på sin ledning vid 13.00 efter ett inslag från offensiva högra hörnet. Blue Fox-försvaret var inte riktigt skärpta och lät Milja-Maria Saarikoski trampa in framför Elli Hakula i hemmamålet och sprätta in bollen i mål. Henna Pynnönen antecknades för passningen.

Ännu med bara 20 sekunder kvar att spela av första perioden, så såg det ut som att Blue Fox skulle komma undan med ett underläge på bara två mål, men då slog blixten ner, inte bara en gång utan två gånger inom loppet av fem sekunder.

Matchuret hade hunnit fram till 19.43 när Jokerit ökade på till 0-3. Jokerit bjöd på några snygga bakom ryggen överlämningar i högra offensiva hörnet och sen skickade Emilia Kaartoaho in bollen i slottet där Taia Lehikoinen dök upp och stötte in den i mål. Kaartoahos passning tunnlade dessutom en Blue Foxare.

Varken Neea Isomäki eller någon annan av Blue Foxarna fick hål på Jokerit.

Den efterföljande tekningen gick inte enligt plan för Blue Fox. Milja-Maria Saarikoski vann tekningen och rusade framåt med bollen samtidigt som hon spelade ut till vänsterkanten åt Nea Suominen. Suominen passade tillbaka in i mitten där Saarikoski fick fritt skottläge och sköt ett lågt skott vid bortre stolpen. Snabbt och effektivt. Underläge 0-4 kändes som en betydligt brantare uppförsbacke än underläge 0-2.

Blue Fox fick bättre ordning på sitt försvar i andra perioden när man gick från att spela 1-2-2 till 2-1-2. Jokerit lyckades efter det inte lika bra med sina krosspassningar eller sina inspel i slottet. Två gånger om fick Blue Fox chansen att spela numerärt överläge utan att lyckas. Ställningen efter den andra perioden förblev 0-4.

Publiken fick hålla sig till tåls i sin väntan på följande mål, det dröjde nämligen ända till 51.44 innan gästerna utökade sin ledning. Jokerit bjöd på ett bra och balanserat anfall, där Sara Suur-Hamari spelade upp bollen i vänstra offensiva hörnet. Därifrån spelade Kia-Linda Hakkarainen över till Henna Pynnönen som smugit upp på bortre stolpen och hade en enkel uppgift att styra bollen i tomt mål.

Blue Fox tog samtidigt en tidig timeout. Efter avbrottet valde man att pressa högre upp i banan för att få till stånd en reducering. Jessica Sågbom i Jokerit utvisades för fortsatt felaktigt spel vid 52.07 och Blue Fox fick igen chansen i numerärt överläge. Trots att man rullade bollen bra så fick man inte in den i mål.

Inte heller efter utvisningen lyckades Blue Fox reducera och slutsiffrorna i matchen skrevs 0-5 trots publikens starka stöd. Jokerit säkrade därmed även seriesegern i Divari säsongen 2023-24. Hos gästerna prisbelönades Milja-Maria Saarikoski och i hemmalaget Elli Hakula.

Blue Fox följande hemmamatch spelas lördag 10.3 kl. 17.00 när Pirkat från Birkala kommer på besök.

Senast uppdaterad söndag, 03 mars 2024 22:05