Uddamålsförlust mot HaHe

Damerna förlorade med 7-6 efter perioderna 4-1, 2-2 och 1-3 mot Haukiputaan Heitto på lördag. Den svaga första perioden av Blue Fox blev tyvärr matchavgörande, men sen spelade man upp sig och vann den andra halvan av matchen. Det kan man ta med sig till följande match.

Matchen mot HaHe var den tredje denna säsong där Julia Storskrubb gjorde tre mål eller flera.

Blue Fox hade en dålig första period eller så var det hemmalaget som stod för en bra period. Det var lite svårt att bedöma av matchbilderna eftersom sändningen hackade så förskräckligt att det var mera som att se på diabilder än på rörlig bild, men det är säkert inte så många av läsarna som vet vad diabilder är, men ni kan ju googla det. Eller så är det just läsarna av den här matchrapporten som vet vad diabilder är?

Hemmalaget gjorde de två första målen i matchen. Annika Liimatta öppnade målskyttet vid tiden 4.11 på passning av Heini Anttila. Vid 5:23 utvisades Johanna Smedman och det kunde HaHe utnyttja. Annika Liimatta gjorde sitt andra mål för dagen. Denna gång på passning av Anne-Maria Tolpanniemi.

Vid 16.15 kunde Blue Fox reducera genom Julina Lindholm på passning av Jenna Kangas. Lindholm fick bollen av Kangas på högerkanten, trampade in i mitten och avlossade ett vasst skott. Jodå, webbredaktionen har försökt kolla på diabilderna och tolka dem.

Julina Lindholm gjorde två mål i matchen mot HaHe.

Tyvärr gjorde hemmalaget sitt tredje mål bara 43 sekunder senare. Anni Leskinen spelade fram till Marianne Pohjonen som drog till med ett stenhårt skott strax under ribban. Otagbart för Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet.

Hemmalaget lyckades dessutom utöka sin ledning till 4-1 i slutminuten av perioden. Linda Nissilä fick slå in bollen på passning av Anne-Maria Tolpanniemi.

Om den första perioden inte varit bra för Blue Fox, så fick den andra en katastrofal start. Endast 46 sekunder hann gå innan man igen fick plocka bollen ur det egna målet. På diabilderna ser det ut som att målet kom efter en olycklig studs. Anne-Maria Tolpanniemi antecknades som målskytt. Drygt åtta minuter senare utökade Marianne Pohjonen ledningen till 6-1 på Linda Nissiläs passning och webbredaktionen tänkte jahapp, det var den matchen.

Men Blue Fox damerna hade inte gett sig och sakta men säkert jobbade man sig in i matchen. Engla-Lie Holländer passade till Julia Storskrubb på vänsterkanten och Storskrubb drog iväg ett skott som gick i mål vid tiden 34.47.

Kangas och Smedman antecknades för två passningspoäng på var.

När matchklockan tickat fram till 39.16 stod Julia Storskrubb för en ny reducering. Bollen studsade längs med högerkanten och tre Blue Foxare höll sig framme. Julia Storskrubb fick bollen och avlossade från slottet ett skott upp i bortre krysset. Jenna Kangas antecknades för assisten även om det på diabilderna snarare ser ut som Neea Isomäki som slår den sista passningen, men vem vet, vi har ju bara diabilder att tillgå.

Tyvärr bjöd Blue Fox igen på en riktigt dålig periodstart i den tredje perioden. Den här gången hann det bara gå 27 sekunder innan man fick vittja de egna maskorna. Lotta Wikstedt spelade in i slottet till Heini Anttila, som fick fritt skottläge och ställningen var 7-3.

En och en halv minut senare utvisades samma Wikstedt och Blue Fox fick chansen i numerärt överläge. Johanna Smedman passade från vänstra offensiva hörnet till Julina Lindholm på backplats. Lindholm drog till direkt och bollen gick i mål. Reducering till 7-4 vid tiden 43.29.

Rose-Marie Sandin hittade målet när Blue Fox spelade med sex utespelare.

I matchprotokollet hittar vi därefter två utvisningar för Rose-Marie Sandin, men hemmalaget kunde inte utnyttja sina numerära överlägen. Vid 55.07 tog Blue Fox timeout och man spelade med sex utespelare så fort som man hade möjlighet.

Chansningen lyckades och med tre minuter och tio sekunder kvar att spela reducerade man till 7-5 när Hannah Pekkarinen var i avbytarbåset. Rose-Marie Sandin bjöd på ett precist skott från högerkanten på passning av Johanna Smedman.

Engla-Lie Holländer vann den efterföljande tekningen och Blue Fox plockade igen ut Pekkarinen ur målet. 26 sekunder hann gå från det föregående målet innan Julia Storskrubb reducerade till 7-6 på Neea Isomäkis passning. Storskrubb fullbordade samtidigt sitt hattrick.

Blue Fox hade knappt tre minuter på sig att få till stånd en kvittering, men man lyckades inte få något riktigt tryck mot motståndarmålet utan matchen slutade 7-6. Ser vi på statistiken så var det nog den första perioden och de dåliga starterna på den andra och tredje perioden som avgjorde matchen. Slutet på matchen var Blue Fox och det positiva därifrån ska man ta med sig till de tre avslutande seriematcherna som alla spelas på hemmaplan. Pricka in lördag 24.2, lördag 2.3 och söndag 10.3 i kalendrarna. Matcherna startar kl. 15.00.

Senast uppdaterad söndag, 18 februari 2024 12:39