Damerna besegrade SB Nivala

Blue Fox damerna besegrade på lördag kväll SB Nivala med 7-1 efter perioderna 4-0, 0-1 och 3-0. Det var snarast en rutinseger av Blue Fox som dominerade händelserna redan från start.

Julina Lindholm gjorde tre mål i matchen mot SB Nivala.

Den första anteckningen i matchprotokollet skrevs vid 2.43 när Jasmine Nyvall, med sitt första mål i damlaget, gjorde 1-0 för Blue Fox. Nyvall var på rätt plats och plockade upp en förlupen passning av SB Nivalas försvar och nöp till utan att tänka desto mera. Efter matchen medgav Nyvall till och med att hon inte riktigt var medveten om att det blev mål.

- Jag var inte medveten om att det blev mål före alla började jubla, men det var absolut en rolig känsla att få göra sitt första mål med Blue Fox damerna.

Jasmine Nyvall gjorde sitt första mål för Blue Fox damerna.

Blue Fox gjorde sitt följande mål vid 4.42 och det var ett riktigt skolboksexempel på en snabb spelvändning. Jenna Kangas bröt en passning i egen zon och spelade snabbt fram till Neea Isomäki på högerkanten. Isomäki avancerade och passade till Julia Storskrubb längs med sargen. Storskrubb skickade in bollen i mitten på första beröringen och där kom högerfattade Engla-Lie Holländer springande och kunde dra in bollen i mål.

Vid 8.25 gjorde Julina Lindholm sitt första mål för dagen. Blue Fox snurrade upp motståndarna och alla spelarna i andra femman var inblandade i speluppbyggnaden inför målet. Rose-Marie Sandin sköt ett skott från vänster backplats, Jasmine Nyvall försökte styra bollen i mål, men den studsade ut till Lindholm som kunde slå in den.

Vid tiden 12.34 tilldömdes Blue Fox en straff efter att Neea Isomäki stoppats regelvidrigt framför motståndarmålet. Isomäki fick förtroendet att själv ta hand om straffen. Tyvärr var det Helmi Kivioja i motståndarmålet som drog det längre strået.

Engla-Lie Holländer fick avsluta ett av kvällens snyggaste anfall.

Hemmapubliken behövde dock inte vänta länge på följande mål. Vid tiden 13.09 hittades nämligen bollen igen från motståndarnas nätmaskor. Anfallet startade från högerkanten i egen zon där Julina Lindholm fick bollen av Rose-Marie Sandin. Lindholm trampade in i mitten och passade bollen till Jasmine Nyvall på vänsterkanten. Nyvall returnerade bollen till Lindholm som nu passerat mittlinjen, samtidigt fick hon fritt skottläge och drog iväg ett lågt skott som gick in vid närmsta stolpen. 4-0 till hemmalaget.

Blue Fox fortsatte att dominera händelserna i den första perioden, men flera mål skulle det inte bli. Efter Blue Fox dominans i den första perioden, skulle matchbilden ändra betydligt till period nummer två.

SB Nivala fick en pangstart på den andra perioden. Gästerna fick inslag från vänstra hörnet i anfallszon. Spelande tränaren/lagkaptenen Kaisu Vähäsöyrinki passade, Mirja Eskola sköt och bollen gick i mål vid tiden 20.04.

Neea Isomäki lyckades inte göra mål på straff, men gjorde istället två spelmål.

Drygt en minut senare utvisades samma Eskola två minuter och Blue Fox fick chansen i numerärt överläge. Trots att man skapade flera bra skottchanser så fick man inte in bollen i mål. Det blev inte heller fler mål i den andra perioden som för övrigt var betydligt jämnare än den första.

Om SB Nivala inledde den andra perioden snabbt, så gjorde Blue Fox det samma i den tredje perioden. Endast 21 sekunder hann passera innan bollen var i mål. Johanna Smedman tog sig ur motståndarnas press och spelade bollen vidare till Neea Isomäki. Isomäki avancerade framåt över mittlinjen och avlossade ett inte helt otagbart skott som Kivioja i motståndarmålet lyckades släppa i mål.

Sen lät följande mål vänta på sig. Det hann nämligen gå nästan 14 minuter mellan Blue Fox femte och sjätte mål. 6-1 kom efter att Julia Storskrubb återerövrat bollen i anfallszon. Därefter spelade hon snabbt in den i slottet till Neea Isomäki som kunde sikta och prickskjuta bollen i mål.

Drygt två minuter senare fullbordade Julina Lindholm sitt hattrick. En snabb spelvändning där Rose-Marie Sandin slog upp bollen längs med högerkanten till Lindholm. Bollen studsade via Lindholm in i mitten till Jasmine Nyvall som föste den tillbaka till Lindholm. Lindholm fick öppen gata mot mål och sköt ett lågt skott som Kivioja inte hade någon chans på.

Julia Storskrubb uppvaktades före matchstart.

Julia Storskrubb belönades innan match som januari månads spelare i Divari. Storskrubb lyckades inte denna gång med målskyttet, men istället steg Julina Lindholm fram och gjorde tre mål. Hon assisterades väl av Jasmine Nyvall som stod för 1+3 som samtidigt var hennes första poäng i damlaget. Damerna lyckades på bred front i denna match och Hannah Pekkarinen stod för en stabil insats mellan stolparna. Nu önskar vi att laget kan fortsätta på samma sätt.

Senast uppdaterad måndag, 12 februari 2024 20:59