Knapp förlust i Mynämäki

Blue Fox damerna åkte på lördag kväll på en knapp förlust i Mynämäki. Hemmalaget SBS Wirmo vann matchen med 8-5 efter perioderna 3-1, 2-1 och 3-3. SBS Wirmo ledde redan matchen med 6-2 i början på tredje perioden, men Blue Fox kom starkt igen och tog sig upp till 6-5. Under matchens sista tio minuter gjorde SBS Wirmo två mål och säkrade segern.

Johanna Smedman stod för tre passningspoäng i lördagens match.

Matchens första mål lät vänta på sig ända till 15.08. Eveliina Hannula hittade in i slottet med en mycket bra passning till Roosa Laihinen som hittade krysset och ställningen var 1-0 till hemmalaget. Blue Fox kvittering lät inte vänta på sig. 24 sekunder senare var bollen nämligen i de andra nätmaskorna efter en snabb spelvändning. Jenna Kangas drev upp med bollen längs med vänsterkanten och bjöd på en perfekt passning in i mitten till Julia Storskrubb som nöp till utan att fundera.

Drygt tre minuter senare återtog hemmalaget ledningen. Efter en spelvändning där Emma Palkén redan var ute i nollvinkel, så fick hon på något vis i väg ett backhandskott som tog sig ända in i mål. Susanna Haapakka fick passningspoängen.

Vid tiden 19.31 utvisades Eveliina Hannula i hemmalaget och Blue Fox fick chansen att kvittera. Tyvärr gick det inte som planerat. Blue Fox schabblade i spelet i numerärt överläge, Emma Palkén läste sidledspassningen som en öppen bok, bröt passningen och kom en mot en mot Hannah Pekkarinen. Palkén drog bollen till vänster och lättade in bollen förbi Pekkarinen. Det blev inga fler mål i den första perioden.

Julia Storskrubb gjorde hattrick andra matchen i rad, men denna gång räckte det inte till seger.

Blue Fox fick därmed starta den andra perioden i numerärt överläge och det gjorde man bra. Matchklockan hann fram till 21.07 när Johanna Smedman spelade fram till Julia Storskrubb i slottet. Storskrubb gjorde inget misstag utan sprätte upp bollen högt över Sara Koski i hemmamålet.

Vid 26.04 fick Julina Lindholm sätta sig på syndabänken. Drygt en minut senare fick Hannah Pekkarinen plocka bollen ur nät efter att Emilia Kurppa petat in den. Passningen gick till Jenna Kesälä.

Drygt tio minuter senare var det Julia Storskrubbs tur att sätta sig i utvisningsbåset. Även denna gång var hemmalaget lyckosamt i spelet i numerärt överläge. Bollen gick som på ett snöre och Jenna Kesälä fick skottläge i slottet. Returen studsade till Saana Lenkkeri som slog in bollen högt över Hannah Pekkarinen. Ställningen var 5-2 och det började se mörkt ut för Blue Fox.

När hemmalaget dessutom gjorde 6-2 i början på tredje perioden, vid tiden 43.23 såg det riktigt mörkt ut. Målskytt vara Susanna Hapakka på Emma Palkéns passning. I Innebandy svänger det som bekant snabbt och det skulle alla i hallen få erfara.

Rose-Marie Sandin blev målskytt i matchen mot SBS Wirmo.

14 sekunder senare fullbordade nämligen Julia Storskrubb sitt andra hattrick på två matcher. Johanna Smedman knep bollen av en motståndare i försvarszon. Hon avancerade framåt och såg samtidigt att Storskrubb rusade mot mål. Smedman smekte i väg en perfekt boll som Storskrubb kunde slå i mål.

22 sekunder senare utvisades Roosa Laihinen i SBS Wirmo och Blue Fox fick en ny chans till spel i numerärt överläge. Blue Fox fick igång ett bra passningsspel. Det första skottet av Rose-Marie Sandin gick tätt förbi bortre stolpen, men det andra skottet satt rakt i första krysset vid tiden 44.19. Passningspoängen gick till Johanna Smedman.

Två minuter framåt på matchklockan skapar Blue Fox kaos i motståndarzon. Först kommer ett skott från backplats av Rose-Marie Sandin. Tilda Bertell slår på returen och bollen studsar bakom mål. Julina Lindholm skjuter ett skott som tar på en motståndare och bollen går ut i hörnet. Hanna Norrgård kämpar om bollen och den går igen till Lindholm som skjuter två skott som inte når ända fram till mål, men bollen blir kvar framför mål. Norrgård och Bertell är båda där och kämpar om bollen, men det är Lindholm som kommer rusande och trycker in den i mål. Plötsligt är ställningen 6-5 efter att Blue Fox gjort tre snabba mål.

Julina Lindholm tryckte in reduceringen till 6-5.

Tyvärr var det SBS Wirmo som gjorde det följande målet. Susanna Haapakka blev helt fri med Hannah Pekkarinen och sköt ett lågt skott som gick i mål. 7-5 kom vid tiden 50.46 och Jenna Kesälä var framspelare.

Det slutgiltiga matchavgörandet kom vid tiden 56.15. Sara Koski i hemmamålet fångade ett skott av Rose-Marie Sandin och kastade snabbt bollen till Petra Juusela som var på väg framåt. Juusela rusade mot anfallszon, dribblade sig förbi Julina Lindholm och sköt bollen ribba in i mål. Snyggt så det förslog och ställningen 8-5.

Blue Fox tog samtidigt timeout och spelade med sex utespelare så fort som tillfälle erbjöds. Under de sista tre minuterna skapade man bra tryck mot SBS Wirmos mål, men tyvärr gav det ingen utdelning och matchen slutade 8-5.

Tränare Celine Hellströms kommenterar dagen efter match:
”Det var en hård match, vi var lite för snälla och motståndet snäppet snabbare och hårdare i varje situation. Det gick att konstatera att bättre laget vann, men vi bjöd absolut upp till spel. Speciellt i början av tredje perioden och sista tre minuterna tycker jag vi spelade mycket bättre än Wirmo. Roligt är också att målskyttet har börjat sitta för oss!”

Neea Isomäki saknades i laguppställningen efter att hon vaknade på matchdagen med feber och sjuk hals.