Stjärnsmäll i Stjärnhallen

Blue Fox damerna bjöd på en riktig stjärnsmäll på söndag kväll när man besegrade gästerna Northern Stars med 10-2 i Stjärnhallen. Hemmalagets största stjärna för dagen var Julia Storskrubb med fyra mål och två assist.

Fyramålsskytten Julia Storskrubb.

Blue Fox fick en riktigt pangstart när matchbollen hittade nätmaskorna efter endast 23 sekunder. Julia Storskrubb pressade till sig bollen av en motståndare i anfallszon och spelade fram till Engla-Lie Holländer som lätt kunde rulla in bollen i tomt mål.

Följande mål lät vänta på sig i nästan tio minuter. Hannah Pekkarinen fångade ett skott och slängde ett långt utkast till vänsterkanten. Där fångade Julia Storskrubb upp bollen, fintade sig förbi en motståndare och sköt ett lågt skott i mål.

Om det var långt mellan ettan och tvåan så var det inte alls lika långt till trean. Allt började med att Johanna Smedman kom på en räd längs med vänsterkanten och prickade den bortre stolpen. Bollen studsade ut i hörnet, men Smedman var först på den, rundade målet och passade till en omarkerad Julia Storskrubb som sprätte in bollen i mål.

Johanna Smedman gjorde ett mål och spelade fram till tre.

Drygt två minuter senare lyckades motståndarna reducera. Elsi Luomi var målskytt på Nella Muhonens passning. Det blev inga fler mål i den första perioden och ställningen var därmed 3-1 till Blue Fox.

Den andra perioden hann bli knappt fyra minuter gammal innan Northern Stars kunde reducera till 3-2. Blue Fox hade inslag i eget hörn, Jenna Kangas tog hand om det, men fick något av ett hjärnsläpp och passade bollen rakt in i det egna slottet där Senni Luukkonen stod och väntade. Där och då kändes det som att matchen kunde svänga, men det gjorde den inte.

Engla-Lie Holländer utökade sin målskörd med två mål.

Fem minuter senare, vid 29.10 utökade nämligen Johanna Smedman hemmalagets ledning till 4-2 på returen efter Neea Isomäkis skott. Ett viktigt mål som stoppade gästernas framfart. Efter hård press och flera skott på mål i den 36:e matchminuten fick Engla-Lie Holländer äntligen in bollen i mål på Julia Storskrubbs krosspassning och ställningen var 5-2.

Vid 43.44 fullbordade Julia Storskrubb sitt hattrick och förde upp Blue Fox i 6-2 ledning. Johanna Smedman passade från backplats till Storskrubb på högerkanten. Storskrubb sköt ett lågt skott mot bortre stolpen som Julia Raatikainen i Northern Stars mål inte kunde fånga.

Julina Lindholm svarade för andra femmans enda mål i matchen.

Två minuter och 40 sekunder senare prickade Julina Lindholm in hemmalagets sjunde mål på passning av Tilda Bertell. Målet var andra femmans enda i matchen.

När matchklockan hunnit fram till 50.09 utvisades gästernas Nuppu Hästbacka 2+10 minuter för osportsligt uppträdande efter att hon gjort en sparkrörelse mot Moa Forsbacka. Tyvärr kunde Blue Fox inte utöka sin ledning under utvisningen även om man skapade några riktigt bra skottlägen.

Neea Isomäki stod för matchens två sista mål.

Vid 56.04 fick Julia Storskrubb fritt skottläge i slottet och kunde göra sitt fjärde mål för kvällen. Jenna Kangas fick passningspoängen. Neea Isomäki avslutade målskyttet genom att göra de två sista målen i matchen. Det första på Kangas passning och det andra på passning av Johanna Smedman.

Det blev en mycket välförtjänt 10-2 vinst för hemmalaget. När har vi förresten fått se Blue Fox damerna göra tio mål i samma match? Det måste vara länge sen. Enda gången matchen stod och vägde var i början på andra perioden när gästerna kom upp till 3-2, men övrigt var det inget snack om saken. Det var inte heller något snack om vem som skulle prisbelönas i hemmalaget. Gör man fyra mål och spelar fram till två, som Julia Storskrubb, så ligger man bra till.

Senast uppdaterad måndag, 15 januari 2024 23:33