Obesegrade genom seriespelet

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 01 mars 2020 22:42

Blue Fox damerna spelade på lördag sina två sista matcher i divsion 2 Österbotten för denna säsong och det blev två nya vinster som innebär att man gick obesegrade genom seriespelet. Den första vinsten kom någorlunda lätt med 4-1 mot ISB, medan man i den andra matchen mot serietvåan SPV låg under efter två perioder, men lyckades vända i den tredje.

Blue Fox damerna fick jubla över seriesegern och det säkrade avancemanget till division 1 på lördag.

I matchen mot ISB tog man en ”betryggande” ledning redan i den första perioden. Jessica Storskrubb inledde målskyttet. Johanna Strömsholm och Rose-Marie Sandin ökade på till 3-0. I mitten på andra perioden reducerade Armi Autio till 1-3, men i slutet på den tredje perioden fastställde Tove Kjellman slutresultatet till 4-1. Periodsiffrorna skrevs alltså 3-0, 0-1 och 1-0.

Poängplockare: Tove Kjellman och Johanna Strömsholm 1+1, Rose-Marie Sandin och Jessica Storskrubb 1+0 samt Lina Nyby 0+1

Tove Kjellman stod för 1+1 i matchen mot ISB.

Den andra matchen för dagen blev en hårdare nöt att knäcka för Blue Fox. Motståndarna SPV tog ledningen genom Leena Sippola i den elfte matchminuten. Sofia Holm reducerade 1,5 minut senare.

I den andra perioden inledde SPV med två mål genom Sippola och Janika Pietilä och ställningen var då 3-1. Rose-Marie Sandin reducerade till 2-3 när matchuret stannade på 22.04. Dryga minuten senare återtog SPV sin tvåmålsledning när Alisa Hirvelä prickade målet. Emma Nordström reducerade till 3-4 när knappt två minuter återstod av perioden.

I tredje perioden, vid tiden 31.57, utjämnade Lina Nyby matchen till 4-4. Rose-Marie Sandin förde upp Blue Fox i lagets första ledning vid tiden 38.15. När Emma Nordström utvisades vid 39.52 erbjöds SPV en chans att kvittera, men Blue Fox spelade bra i numerärt underläge och fredade sitt mål. Med 1,5 minut kvar av matchen tog SPV timeout och man plockade ut målvakten för att spela med sex utespelare. Det kunde Blue Fox utnyttja genom att göra två gånger pricka det tomma målet. Först genom Rose-Marie Sandin som därmed fullbordade sitt hattrick och med endast nio sekunder kvar fastställde Sofia Holm slutsiffrorna till 7-4. Periodsiffrorna skrevs 1-1, 2-3 och 4-0.

Rose-Marie Sandin gjorde tre mål, varav ett var vinstmålet, i matchen mot SPV.

Poängplockare: Rose-Marie Sandin 3+0, Sofia Holm 2+1, Emma Nordström och Lina Nyby 1+0 samt Julina Lindholm 0+1

Seriesegern innebär att Blue Fox damerna har säkrat en plats i nya division 1 som startar nästa säsong. Samtidigt får man även kvala vidare om en plats i damliga B. Det kvalet inleds söndag 15.3 kl. 16.00 när Santa’s United från Rovaniemi kommer till Stjärnhallen. Då är det konceptet vinna eller försvinna som gäller i matchen som spelas över 3 x 20 minuter. Vinnarna får fortsätta till slutturneringen för division 2 som spelas 21-22.3 medan förlorarna får sommarlov.

Senast uppdaterad söndag, 01 mars 2020 23:03