Knapp förlust i cupen

Det blev en knapp 3-1 förlust för Blue Fox damerna när ligalaget Classic var på besök. Blue Fox enda mål gjordes av Johanna Strömsholm. Förlusten innebär att Blue Fox är ute ur cupen, men man har som bästa lag från division 2-4 kvalificerat sig för lilla cupfinalen.

Johanna Strömsholm sprättar in kvitteringen till 1-1 medan Lina Nyby avvaktar framför mål.

Det märktes nog redan från start att det var ett ligalag som kommit på besök till Stjärnhallen. Classic höll i taktpinnen och man rullade boll i ett betydligt hårdare tempo än Blue Fox. Däremot hade Classic svårt att komma till riktigt farliga chanser. Det krävdes en utvisning före gästerna kunde öppna målkontot. Vid 8.46 utvisades Evelina Rudnäs för slag på klubba och vid 9.57 var ställningen 0-1. Målskytt Annu Selinummi på passning av Meri Jokinen.

När matchuret hunnit fram till 14.25 kom hemmalagets kvittering. Lina Nyby spelade fram till Johanna Strömsholm som först sköt på målvakten, men returen lyfte hon in i bortre krysset. Ställningen efter första perioden var alltså 1-1.

Den andra perioden hann bli knappt bli fyra minuter gammal innan Classic återtog ledningen. Hemmalaget stod för en något vårdslös passning på mittplan. Landslagsbacken Sanni Nieminen snappade upp bollen, löpte rakt mot Blue Fox-målet och sköt ett lågt skott förbi Hannah Pekkarinen. Målet blev periodens enda även om både Blue Fox och Classic skapade chanser.

Johanna Strömsholm i kamp med Sanni Nieminen.

I den tredje perioden kunde Classic utöka sin ledning vid tiden 36.12. Blue Fox hade bollen i egen zon och man hade byte på gång. Tyvärr uppstod det ett missförstånd mellan en spelare som kom in på planen och en spelare som var på väg i byte. Annu Selinummi var snabb att reagera och hon fick tag på bollen längs med vänsterkanten. Hon avancerade några steg och passade sen in i mitten där den slovakiska landslagsanfallaren Michaela Sponiorova dök upp. Sponiorova sköt ett lågt skott som gick in vid stolproten och ställningen var 1-3.

Blue Fox tog time out med en och en halv minut kvar av matchen, men det gav denna gång inte utdelning.

I följande byte utvisades Emma Nordström fem minuter för en bentackling. Blue Fox spelade under utvisningen ett uppoffrande spel och gästerna skapade egentligen inga större farligheter. Vid 43.30 tog Blue Fox time out för att om möjligt få till en reducering och en kvittering. Det lyckades inte denna gång och därmed är Blue Fox ute ur cupen. Trots det kan vi vara nöjda över att ha nått kvartsfinal som enda lag som inte spelar i damliga A eller B. Det betyder samtidigt att Blue Fox kvalificerat sig för lilla cupfinalen där de två lag från division 2-4 som tagit sig längst i cupen möts. Motståndarna i den matchen blir TPS3 från Åbo, samma lag som Blue Fox mötte i gruppspelet i Jyväskylä. Klart är också att matchen kommer att spelas i Nykarleby, men det blir först på nästa års sida.

Senast uppdaterad tisdag, 12 november 2019 20:16