Två vinster – bara en fattas

Blue Fox damerna besegrade SB Vantaa två gånger om i helgen. På lördag blev det vinst med 7-4 på hemmaplan och på söndag skrevs segersiffrorna 5-4 efter förlängning. För att gå vidare till följande omgång krävs tre vinster och på onsdag kväll spelas följande match.

Efter två starka lag insatser leder Blue Fox damerna matchserien med 2-0.

På lördag var det en match där Blue Fox kontrollerade största delen av händelserna. Efter den första perioden var ställningen 1-0 efter självmål av SB Vantaa. Simone Blom stod för förarbetet när hon passade in bollen framför mål.

I början på andra perioden gjorde Blue Fox tre snabba mål genom Lena Gillberg, Sophie Björk och Julina Lindholm. Det föranledde gästerna att byta målvakt. Heini Vanne lämnade över ansvaret till Pauliina Pekki. Halvvägs in i perioden kunde Saara Puuranen reducera, men Emma Vähäkangas prickade in 5-1 en stund senare. Bea Karling reducerade ännu till 5-2 innan periodvilan.

Sophie Björk gjorde sitt första mål för säsongen i lördagens match mot SB Vantaa.

Om Blue Fox inledde den andra perioden bäst, så var det SB Vantaa som startade period tre bäst. Lina Nyby utvisades för slag på klubba efter två och en halv minuter och det utnyttjade gästerna genom att reducera till 5-3. Saara Puurunen gjorde målet på passning av Tiia Rännäli efter ett frislag nära målet. Dryga halvminuten senare kom följande kalldusch när Elisa Kosonen prickade in 5-4.

När domarna skickade Emma Vähäkangas i utvisningsbåset bara 17 sekunder senare såg det riktigt risigt ut för hemmalaget, men den här gången försvarade man sig exemplariskt och man gick stärkta vidare.

När matchuret tickat fram till 57.57 begärde SB Vantaa time out. Man plockade ut målvakten så fort tillfälle gavs, men det betydde även att man blottade sig bakåt och det kom Lina Nyby att utnyttja inte bara en, utan två gånger. Matchen slutade därmed 7-4 efter perioderna 1-0, 4-2 och 2-2.

Lördagens match var en stark laginsats där alla femmor antecknades i målprotokollet.

Matchstatistik lördag

Noora Lapinkoski gjorde vinstmålet i söndagens match.

Söndag betydde nya femmor och ny matcharena. Nya femmor på grund av att B-flickorna samma dag spelade kval till FM-playoff i Tavastehus. Matcharenan i Vanda var inget annat än fina och flotta Energia Areena som bland annat är basketlandslagets hemmaarena.

Den andra matchen fick en helt annan start än matchen i Nykarleby. Nu var det SB Vantaa som tog kommandot. Redan efter knappa fyra minuter var man i ledning med 2-0 efter mål av Bea Karling och Kaisa Kantokorpi.

Tränaren Andreas Nyby sa efteråt att man fick en dålig start och att man verkligen fick jobba sig in i matchen. Första utdelning fick man efter 15.26 när Noora Lapinkoski reducerade till 2-1 på passning av Jessica Storskrubb. Innan pausvilan lyckades Bea Karling på nytt föra upp hemmalaget i en tvåmålsledning.

I den andra perioden kunde Lena Gillberg reducera till 3-2 när matchuret tickat fram till 33.43. Noora Lapinkoski antecknades för passningspoängen. Drygt två minuter senare höll sig Bea Karling framme igen och förde upp SB Vantaa till ledning med 4-2. En ledning som stod sig perioden ut.

Simone Blom reducerade till 4-3 tidigt i den tredje perioden, Johanna Strömsholm assisterade. När halva perioden spelats kvitterade Simone Blom till 4-4 och Blue Fox var på riktigt med i matchen igen. Resultatet 4-4 stod sig perioden ut och därmed var det också resultatet efter ordinarie matchtid.

Matchen gick därmed till en 20 minuters förlängning. I den förlängningen steg Noora Lapinkoski fram och avgjorde när 6.51 hade spelats. Pia Juhala agerade framspelare.

Matchstatistik söndag

Den tredje matchen i matchserien spelas onsdag 27.3 kl. 18.30 i Stjärnhallen. Nu är det verkligen läge att komma på plats för att ge damerna det stöd de förtjänar. Med en seger på onsdag så säkrar man nämligen en plats i den andra omgången av kvalet till damernas B-liga. Klä dig gärna i blått för att visa vilket lag du stöder! Välkommen! #blåtthjärta

Senast uppdaterad tisdag, 26 mars 2019 13:20