Noll poäng från söder

Tyvärr kom Blue Fox damerna hem med noll poäng från bortamatcherna mot LoSB och SB Vantaa. I lördagens match mot LoSB blev det förlust med 9-4 efter perioderna 2-0, 4-3 och 3-1. På söndag var SB Vantaa bättre med 7-4 efter perioderna 4-1, 1-2 och 2-1.

Lina Nyby till vänster gjorde ett mål på söndag, medan Sophie Björk gjorde sin bästa match i division 1.

Matchen mot LoSB fick en dålig start för Blue Fox. Hemmalaget ledde med 2-0 efter första perioden. Målgörare var Elina Laaksonen och Hanna Lonka. När LoSB dessutom ökade på till både 3-0 och 4-0 i början av andra perioden tvingade det fram en time out för gästerna. Målskyttar var Elina Laaksonen och Hanna Lonka. Tiia Kaukojärvi agerade båda gångerna framspelare.

Blue Fox tog alltså time out vid 25.22 och det gav omedelbart resultat. 22 sekunder efter avbrottet reducerade nämligen Lena Gillberg till 4-1 efter att hon själv pressat till sig bollen av motståndarna. 8 sekunder senare var ställningen 4-2 efter att Julina Lindholm gjorde en perfekt timad löpning på Simone Bloms passning. Lindholm satte bollen högt över hemmamålvakten.

Knappt fyra minuter senare kom ännu en reducering när denna Lena Gillberg med ett nästa identiskt mål som Lindholms reducerade till 4-3. Lina Nyby antecknades för passningspoängen. Blue Fox var verkligen på gång och nu var det läge att kvittera. Tyvärr kom man lite av sig när Lena Gillberg utvisades för slag på klubba vid tiden 31.22.

Hemmalaget LoSB tog över momentum i matchen och i slutet på andra perioden gjorde man två mål och utökade sin ledning till 6-3. Målskyttar var Cira Virta och Tiia Kaukojärvi. Mycket olämpligt när Blue Fox hade fått ett spelmässigt övertag.

Hemmalaget utökade sin ledning till 7-4 efter drygt fyra minuter spelats av tredje perioden. Målskytt Aurora Mäkelä på passning av Julia Eskonen. Knappa halva perioden var spelad när lagkapten Lotta Rolander reducerade till 7-4 på passning av Suvi Hautala och det kändes igen som att det fanns en chans att komma ikapp hemmalaget. Tyvärr återtog LoSB sin fyramålsledning en stund senare när Julia Eskonen solokörde längs med vänsterkanten och lyfta in bollen med backhand.

Blue Fox valde att plocka ut målvakten i ett tidigt skede för att för att jaga reduceringsmål. När det ännu var fyra minuter kvar hoppade Hannah Pekkarinen för första gången ut ur sitt mål, men det gav inte önskad utdelning. Vid 59.53 kom sista spiken i kistan när Elina Laaksonen skickade in 9-4 i tomt mål.

Tränaren Andreas Nyby tyckte att Rose-Marie Sandin var bäst för dagen i Blue Fox. Annars tyckte han att laget tvekade för mycket.
- Vi borde skjuta mera i första läget, precis som vi gjorde tidigare under säsongen. Spelmässigt tycker jag vi var bättre, men det hjälper inte om man inte gör mål, säger Nyby.

Rose-Marie Sandin var bäst i Blue Fox i lördagens match mot LoSB.

Om lördagens match slutade med en snöplig förlust så gick det inte mycket bättre på söndag. Hemmalaget SB Vantaa gick till ledning vid tiden 7.02 genom Heli Salminen. Vid 10.52 utvisades Jenni Juntunen och Rose-Marie Sandin gjorde mål i numerärt överläge på passning av Noora Lapinkoski.

Slutet av den första perioden blev något av en mardröm för Blue Fox som släppte in tre mål. Målskyttar för SB Vantaa var Bea Karling, Piia-Maarit Vallineva och Elisa Kosonen.

Vi följde inte vår matchplan i den första perioden berättar Andreas Nyby.

- Vi hade kommit överens om att spela på djupet för att snabbt komma till anfallszon, men det fungerade inte alls. Vi bättrade på ordentligt till den andra perioden.

Hemmalaget hann ännu utöka till 5-1 genom Elsi Luomi vid tiden 28.25. 19 sekunder senare reducerade Emma Vähäkangas när hon rundade målvakten och lyfte in bollen med backhand. Jessica Storskrubb antecknades för passningspoängen.

Lina Nyby reducerade en stund senare till 5-3 med ett välriktat skott från vänsterkanten. Framspelare var Suvi Hautala. Lagen gick till pausvila efter en betydligt bättre period av Blue Fox.

Tyvärr fick Blue Fox ingen bra start på den tredje perioden. Hemmalaget utökade sin ledning till 6-3 när bara 50 sekunder spelats. Målskytt Kaisa Nykänen på passning av Elisa Kosonen.

Blue Fox arbetade sig igen in i matchen och vid 43.42 reducerade Julina Lindholm till 6-4 efter ett långt utkast av Hannah Pekkarinen. Trots att Blue Fox tryckte på i slutet och vann skottstatistiken i slutperioden med 14-7 så var det hemmalaget som vann perioden. SB Vantaa gjorde nämligen ett andra mål vid tiden 47.33 genom Elsi Luomi på passning av Heli Salminen.

SB Vantaa gick därmed segrande ur matchen med slutresultatet 7-4.

Andreas Nyby berömmer Sophie Björk efter matchen.
- Hon krigade bra och gjorde nog sin bästa match i division 1. Tyvärr gjorde vi en dålig första period som straffade sig, men sen spelade vi bra i andra och tredje perioden.

Blue Fox damerna inledde säsongen väldigt starkt med sex raka vinster, men nu är man inne i en svit på fem raka förluster. Det skulle vara viktigt att bryta den trenden och nästa läge till det ges helgen 19-20.1 när Steelers och Hatsina kommer på besök till Stjärnhallen.

Senast uppdaterad söndag, 06 januari 2019 22:27