Knapp förlust i toppmötet

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 16 december 2018 22:15

Det blev en knapp förlust för Blue Fox damerna i toppmötet med Pirkkalan Pirkat. Gästerna vann med 7-6 efter perioderna 1-2, 3-3 och 3-1. Det var ett fall framåt för Blue Fox damerna som visade upp bra spel, men förlusten var därmed även bittrare än vanligt.

Tanja Rintamäenpää var tillbaka efter sin skada och stod genast för 2+1.

Första perioden bjöd på fartfyllt spel och det syntes redan från start att det var två topplag som möttes. Gästerna kunde gå till ledning vid tiden 9.47 genom Elisa Männistö på passning av Tiia Leppänen. Blue Fox behövde bara 12 sekunder på sig för att kvittera. Jessica Storskrubb passade ut till Tanja Rintamäenpää på vänsterkanten som avlossade ett skott som Piia Vilonen i Pirkat-målet inte hade någon chans att ta. Fyra minuter senare var Rintamäenpää igen i farten. Denna gång bröt hon själv en motståndarpassning, avancerade in i anfallszon och sprätte upp bollen i nättaket. Ställningen var därmed 2-1.

Gästerna kvitterade matchen bara 57 sekunder in i andra perioden. Tiia Leppänen var målskytt på passning av Tuuli Korhonen. 22 sekunder senare hade Blue Fox återtagit ledningen. Igen var det hemmalagets tredje formation som var giftig. Jessica Storskrubb målade på passning av Victoria Blomqvist.

De två följande målen gjordes av Pirkat som därmed vände på steken. Först var det Heta Heinämäki som kvitterade på Pinja Juvonens passning och en stund senare förde Pinja Myllymäki upp Pirkat i 4-3 ledning på passning av Suvi Hämäläinen.

Igen var det Blue Fox tredje femma som visade vägen. Susanna Österman gjorde 4-4 assisterad av Tanja Rintamäenpää vid tiden 36.27. 14 sekunder senare var hemmalaget igen upp i ledning efter att Lena Gillberg, Suvi Hautala och Lotta Rolander snurrat upp motståndarförsvaret. Rolander fick rulla in bollen i tomt mål på passning av Hautala.

En stund senare fick Blue Fox spela i numerärt överläge efter att Elia Männistö utvisats. Trots bra chanser lyckades inte hemmalaget utöka sin ledning och lagen gick till pausvila vid ställningen 5-4.

Jessica Storskrubb som även hon stod för 2+1 prisbelönades i hemmalaget.

Pirkat kvitterade till 5-5 tidigt i tredje perioden. Pinja Juvonen prickade in kvitteringen efter sjabbel i egen zon av Blue Fox. När det som mest behövdes steg tredje femman fram igen. Rose-Marie Sandin spelade in i höga slottet till en framrusande Jessica Storskrubb. Storskrubb tog emot bollen och satte den otagbart i krysset vid tiden 44.48. I samma stund bytte gästerna målvakt, ut med med Piia Vilonen och in med Tuija Kaukovirta.

Från 48.52 till 49.04 hade Blue Fox 12 olycksaliga sekunder då man igen släppte ifrån sig ledningen i matchen. Först prickade Suvi Hämäläinen in kvitteringen till 6-6 på passning av Pinja Myllymäki. Nästa mål stod Elisa Männistö för, assisterad av Mila Manninen.

Hemmalaget tog samtidigt time out och möblerade om lite i femmorna. Vid 55.22 utvisades Johanna Strömsholm två minuter och trots att Blue Fox försökte pressa Pirkat fick man inte riktigt tag i bollen på slutet och därmed skrevs slutresultatet 7-6 till Pirkat.

Blue Fox tredje femman var utan tvekan bäst för dagen. Tanja Rintamäenpää som gjorde comeback efter sex veckors konvalescens stod för 2+1. Jessica Storskrubb ville inte vara sämre och även hon plockade poängen 2+1. Centern Susanna Österman gjorde ett mål, medan backarna Rose-Marie Sandin och Victoria Blomqvist hade en passningspoäng på var.

Blue Fox damerna nådde nu igen upp till egen nivå efter att man i två matcher spelat sämre. Tyvärr gav det inte önskad utdelning och matchen slutade i en mycket bitter förlust. Blue Fox bjöd på några individuella misstag som blev väldigt kostsamma.

När halva serien är spelad ligger Blue Fox på fjärde plats i tabellen med 16 poäng. Nykomlingen LoSB är femte i serien med 15 poäng.

Damerna får nu jullov och följande matcher spelas helgen 5-6.1 när man möter LoSB och SB Vantaa på bortaplan. Följande hemmamatcher spelas 19-20.1 när Steelers och Hatsina kommer på besök till Stjärnhallen.

Senast uppdaterad söndag, 16 december 2018 22:31