Sista matchen före juluppehållet

Blue Fox damerna spelar på lördag sin sista match före juluppehållet. Det är serietvåan Pirkkalan Pirkat som kommer på besök till Stjärnhallen för att möta trean Blue Fox.

Lena Gillberg är tillbaka i truppen efter två matchers frånvaro.
Foto: Glenn Hägg

I en haltande tabell har Pirkat spelat sju matcher och man har vunnit alla under ordinarie tid, vilket gör att man ståtar med 21 poäng. Pirkat har två matcher att spela före juluppehållet och i dem möter man trean Blue Fox och ettan O2-Jyväskylä. Vinner man dessa två matcher så tar man över ledningen i serien.

Ser vi på de tre senaste matcherna så har Pirkat besegrat Steelers med 9-5, Santa’s United med 8-2 och O2JKL Akatemia med 7-1.

Pirkats bästa poängplockare är Jessika Lindroos som samlat 12+7=19 poäng på 7 matcher. Lindroos är på fjärde plats i poängbörsen i division 1. Internt i Pirkat följs hon närmast av Pinja Myllymäki med 10+2=12 poäng på 7 matcher. Därefter följer tre spelare med 11 poäng, Tuuli Korhonen 8+3, Pinja Juvonen 6+5 och Mila Manninen 2+9.

Pirkat har använt sig av två målvakter, Piia Vilonen har spelat tre matcher med räddningsprocenten 84,06 och Tuija Kaukovirta har fyra matcher mellan stolparna med räddningsprocenten 84.

Blue Fox-maskineriet har hackat en aning i de två senaste matcherna där det blivit förluster mot FBC Loisto med 9-3 och Santa’s United med 4-2. Trots det ligger man kvar på en tredje plats i tabellen med 16 inspelade poäng. För hemmalaget gäller det nu att hitta tillbaka till det egna spelet och sina egna styrkor. De senaste vinsterna kom 3-4.11 med 7-6 mot O2-Jyväskylä och 6-5 mot O2JKL Akatemia.


Rose-Marie Sandin är bästa poängplockare bland backarna i Blue Fox med 3+2.

Bästa poängplockare i Blue Fox är Lina Nyby med 15+3=18 poäng på 7 matcher. Tvåa är Suvi Hautala med 4+8=12 poäng på 8 matcher och på tredje plats är Julina Lindholm med 4+7=11 poäng på 8 matcher. Hannah Pekkarinen har haft huvudansvaret mellan stolparna och på sju matcher har hon räddat 84,02% av skotten.

Lena Gillberg är tillbaka i truppen efter att hon missat de två senaste matcherna på grund av jobb. Tillbaka är även Tanja Rintamäenpää som nu är kurant efter sin handledsfraktur. Blue Fox B-flickor spelar hemmamatch på lördag förmiddag vilket gör att Lina Nyby, Emma Vähäkangas och Lisette Blomqvist börjar på bänken i matchen mot Pirkat.

Lördagens match mot Pirkat börjar kl. 16.00. Blue Fox bjuder på pepparkakor och glögg åt alla! Välkomna! #blåtthjärta

Senast uppdaterad torsdag, 13 december 2018 22:09