Blue Fox damerna firar lillajul i Rovaniemi

Blue Fox damerna åker på lördag till Rovaniemi och får fira lillajul med att möta Santa’s United i tomtens hemstad. Blue Fox ligger på andra plats i tabellen medan Santa’s United placerat sig på en nionde plats.

Lotta Rolander har fått ansvar både som anfallare och försvarare, på lördag börjar hon i anfallet.
Foto: Glenn Hägg

Båda lagen har spelat sju matcher i seriespelet. Blue Fox har efter fyra vinster under ordinarie tid, en vinst på övertid, en vinst på straffar och en förlust samlat på sig 16 poäng. Santa’s United har en vinst under ordinarie tid, en vinst efter straffar och fem förluster vilket ger saldot fem poäng.

I de tre senaste matcherna har Blue Fox två vinster och en förlust, medan Santa’s United har en vinst och två förluster.

När lagen möttes förra säsongen var det Blue Fox som vann i Rovaniemi med 10-7, men i Nykarleby tog Santa’s United revansch och vann med 6-4. Förra säsongen slutade Blue Fox på nionde plats i tabellen och Santa’s United på sjunde plats.

I Santa’s United är det Mari Kemppainen som toppar den interna poängbörsen med 7+5=12 poäng på sju matcher. Tvåa är Lotta Lindi med 8+3=11 poäng på sju matcher och tre är Anni Kauppila med 1+5=6 poäng på sju matcher.

Blue Fox bästa poängplockare är Lina Nyby som på sex matcher samlat 15+3=18 poäng, vilket ger en andra plats i poängbörsen. Hon följs närmast av Suvi Hautala med 4+8=12 poäng på sju matcher, samt Simone Blom med 6+4=10 poäng på sju matcher och Julina Lindholm med 4+6=10 poäng på sju matcher.

Från Blue Fox är Emma Vähäkangas och Lena Gillberg förhindrade att delta. Tanja Rintamäenpää blev av med gipset i måndags och förväntas vara tillbaka i truppen till hemmamatchen lördag 15.12.

Matchen mellan Blue Fox och Santa’s United startar kl. 15.00 i Ounasrinteen liikuntahalli. För alla hemmafans får vi hänvisa till Tulospalvelu. #blåtthjärta

Senast uppdaterad torsdag, 29 november 2018 22:08