Säsongens första förlust

Blue Fox damerna åkte på säsongens första förlust på lördag kväll i Åbo. Hemmalaget FBC Loisto var bättre med siffrorna 9-3. Perioderna skrevs 1-0, 5-1 och 3-2.

Susanna Österman var för dagen bäst i Blue Fox.

Blue Fox öppnade matchen bra och skapade flera farliga chanser, men tyvärr lyckades inte målskyttet. Istället var det hemmalaget som tog ledningen vid tiden 10.17 genom Iida Mettälä på passning av Sini Niinikoski. Målet kom i numerärt överläge.

Matchen avgjordes i princip i den andra perioden som hemmalaget vann med 5-1. Blue Fox hade flera frilägen i den andra perioden, men antingen var det stolpen eller FBC Loistos målvakt Elinda Hermanson som var i vägen. Tre av hemmalagets mål gjorde av Laura Pakarinen, medan Maija Väätäjä och Sini Niinikoski gjorde ett på var.

Blue Fox stack också emellan med ett mål när Simon Blom reducerade till 5-1 på passning av Suvi Hautala.

Vid tiden 42.34 i den tredje perioden tilldömdes FBC Loisto ett straffslag och Sini Niinikoski fick förtroendet. Hennes dragning misslyckades dock och matchen var fortfarande 6-1.

En stund senare kunde Laura Pakarinen med sitt fjärde mål för kvällen trots allt se till att hemmalaget utökade sin ledning till 7-1, Ulla Valtola agerade framspelare.

Direkt i följande byte reducerade Victoria Blomqvist till 7-2 på passning av Susanna Österman.

Hemmalaget gjorde ännu två mål i sista perioden genom Eeva-Maria Heininen och Laura Pakarinen. Pakarinen blev därmed femmålsskytt.

Pia Juhala gjorde vid tiden 58.45 Blue Fox tredje mål för kvällen, assisterad av Suvi Hautala.

Andreas Nyby konstaterade efter matchen att man förlorade mot ett för dagen bättra lag. ”FBC Loisto är skickliga med boll och vi låg hela tiden under i matchen. Vi skapade trots det mycket chanser, men vi hade svårt att få bollen i mål.”

”Hade vi satt några av våra chanser i början hade matchbilden kunnat se helt annorlunda ut.”

I Blue Fox belönades Suvi Hautala, medan femmålskytten Pakarinen fick pris i hemmalaget.

Suvi Hautala var poängbäst för dagen med två passningspoäng.

Blue Fox damerna har nu två veckor på sig att förbereda sig för nästa match som spelas lördag 1.12 mot Santa’s United i Rovaniemi.