Åbo nästa

Åbo är nästa i tur för Blue Fox damerna som på lördag möter FBC Loisto på bortaplan. FBC Loisto har startat säsongen överraskande svagt och ligger på åttonde plats i tabellen. Trots det ska man inte underskatta FBC Loisto som är fullt av lovande spelare.

Hannah Pekkarinen är en viktig sista utpost i damlaget.
Foto: Anders Wingren

FBC Loisto har i en haltande tabell bara spelat tre matcher i vilka det har blivit en vinst och två förluster. Laget har därmed bara tre poäng. Det kan jämföras med Blue Fox som spelat sex matcher och fortfarande är obesegrade och står på 16 poäng.

FBC Loistos bästa poängplockare är U19-landslagsflickan, Ulla Valtola, som på tre matcher stått för 8+3=11 poäng. Tvåa är Laura Pakarinen med 4+5=9 poäng på tre matcher och på tredje plats finns Olivia Pietilä med 5+1=6 poäng på tre matcher. En intressant detalj är att FBC Loistos mål vaktas av Elinda Hermanson med rötterna starkt i myllan i Kovjoki. Hennes far är nämligen fd. Blue Fox-målvakten Alf Hermanson.

Lina Nyby från Blue Fox toppar poängbörsen i hela division 1 med 15+3=18 poäng på sex matcher. På delad andra plats i den interna poängbörsen för Blue Fox hittar vi Suvi Hautala och Julina Lindholm, som båda har 4+6=10 poäng på sex matcher. Målvakten Hannah Pekkarinen har axlat huvudansvaret mellan stolparna och vaktat målet i fem matcher med räddningsprocenten 85,62.


Noora Lapinkoski gör en stark första säsong i division 1 och står på 5+3=8 poäng efter sex matcher.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox B-flickor spelar matcher både på lördag och söndag vilket gör att damerna kommer att sakna Lina Nyby, Emma Vähäkangas och Lisette Blomqvist. Lena Gillberg är förhindrad att delta på grund av jobb och Tanja Rintamäenpää går skadad med en fraktur i armen.

Blue Fox har även tidigare haft nyckelspelare borta och klarat sig. En enskild spelare är aldrig större än ett lag. Nu gäller det för de andra att stiga fram och ta ansvar. Det kommer att behövas på lördagens bortamatch som startar kl. 18.00 i Sport Garden i Åbo. Nu gör vi även ett upprop till alla Nykarlebybor i förskingringen i Åbo, kom på plats för att visa ditt stöd för laget i blått! För alla andra får vi hänvisa till Tulospalvelu. #blåtthjärta

Senast uppdaterad torsdag, 15 november 2018 20:42