Topp och botten

Blue Fox damerna spelar dubbla hemmamatcher i helgen. På lördag kommer serieledarna O2-Jyväskylä på besök och på söndag är det seriejumbon O2JKL Akatemia som gästar Stjärnhallen.

Det här laget bjuder in till toppmatch och hoppas samtidigt på rekordpublik.
Foto: Anders Wingren

Lördagens motståndare O2-Jyväskylä som ännu förra säsongen spelade i damernas innebandyliga har inlett seriespelet starkt och toppar tabellen i division 1 för damer. Laget har fem vinster på de fem första matcherna. Man behöver dock lägga märke till att O2-Jyväskylä har mött jumbon O2JKL Akatemia två gånger, men man har också besegrat Hatsina, Steelers och FBC Loisto.

Rina Rautala toppar poängbörsen i division 1 med 7+7=14 poäng på 5 matcher. Det som är anmärkningsvärt är att Rautala är back. Rautala har 84 matchers erfarenhet av spel i ligan, men på dessa matcher har hon bara nått upp till totala poängen 7+8=15. Näst bästa poängplockare i gästerna O2-Jyväskylä är Iina Autio med 5+5=10 poäng på 5 matcher. Autio har även hon erfarenhet av ligaspel, hon har spelat 229 matcher i innebandyligan med 82+74=156 poäng. Milja Kiviharju är trea i den interna poängbörsen med 6+3=9 poäng på 5 matcher. Kiviharju har Nurmon Jymy som sin moderförening och hon har även spelat med SPV från Seinäjoki.

O2-Jyväskylä tränas av en riktig legendar inom finländsk innebandy, Seppo Pulkkinen. Pulkkinen tränade under 12 år herrligalaget Happee från Jyväskylä med stor framgång. Pulkkinen tog inför denna säsong över ansvaret för O2-Jyväskyläs damlag och hans målsättning är att utveckla både laget och föreningen så att man kan ta sig tillbaka till damligan.

Söndagens motståndare O2JKL Akatemia kommer från samma förening som lördagens motståndare. O2JKL Akatemia är nykomlingar i division 1 efter att man förra säsongen avancerade från division 2. Laget har haft en tuff start på tillvaron i division 1 och på fem spelade matcher har det bara blivit en poäng. Den enda poängen kom efter förlust på övertid mot Steelers. I övrigt har det blivit förluster mot O2-Jyväskylä x 2, Hatsina och FBC Loisto.

Laget bästa poängplockare är Jessica Lustig med 5+1=6 poäng på fem matcher. Satu-Sofia Pöntinen har 2+2=4 poäng på fem matcher, medan både Viivi Nykänen och Sanni Kantanen har 2+1=3 poäng på fem matcher.

Blue Fox damerna har inlett seriespelet med fyra raka vinster, varav en har kommit på övertid. Första seriehelgen besegrade man SB Vantaa och LoSB på hemmaplan. Efter det blev det vinster mot Steelers och Hatsina på bortaplan.


Lina Nyby toppar den interna poängbörsen.
Foto: Anders Wingren

Unga stjärnskottet Lina Nyby är lagets bästa poängplockare med 8+3=11 poäng på fyra matcher, vilket ger henne en tredje plats i poängbörsen för division 1. Simone Blom är tvåa internt med 5+4=9 poäng på fyra matcher medan Julina Lindholm är trea med 3+6=9 poäng på fyra matcher.

Det kommer att bli två tuffa matcher i helgen. I detta skede är fokus i första hand på lördagens toppmatch. Till den matchen hoppas vi på storpublik och vår förhoppning är att slå nytt publikrekord för daminnebandy i Stjärnhallen. Det tidigare rekordet är från kvalet till division 1, våren 2017, när 323 åskådare bevittnade Blue Fox – Josba. Vill du visa ditt stöd för damidrott och daminnebandy i synnerhet, så är det här den match du ska komma på. Jag vågar lova att du kommer att överraskas av den höga nivån och de prestationer du kommer att få se. Vi bjuder dessutom på kaffe och i pausen blir det bollkastningstävling. Välkommen på innebandyfest!

Lördag 3.11 kl. 16.00 Blue Fox – O2-Jyväskylä
Söndag 4.11 kl. 16.00 Blue Fox – O2JKL Akatemia

Senast uppdaterad tisdag, 30 oktober 2018 23:32