Blue Fox damerna på bortaturné

Blue Fox damerna åker inkommande helg på bortaturné. På lördag möter man Steelers i Tavastehus och på söndag blir det match mot Hatsina i S:t Michel.

Det är ett glatt gäng som åker på bortaturné inkommande helg.
Foto: Anders Wingren

Blue Fox damerna har inlett säsongen strålande och efter två spelade matcher i serien är man obesegrade och på andra plats. Det blev för ett par veckor sen vinster mot både SB Vantaa och LoSB. I förra söndagens cupmatch höll man dessutom jämna steg med ligalaget Classic.

I Blue Fox toppas poängbörsen av Lina Nyby med 4+2. Därefter följer Lena Gillberg med 3+3 och Suvi Hautala med 2+2. Hannah Pekkarinen toppar målvaktsstatistiken för de målvakter som spelat hela matcher, Pekkarinens räddningsprocent är 91,3.

Steelers ligger efter två spelade omgångar på sjunde plats i serien efter vinst med 4-3 på övertid mot O2JKL Akatemia. Mot O2-Jyväskylä blev det en klar förlust med 10-4.

Laget bästa poängplockare är Anika Holopainen med 3+1 på två matcher. Sanna Härkönen är på 2+1 och Meri Mäkinen har 1+2.

Hatsina har inlett säsongen med en vinst och en förlust. I säsongens första match blev det förlust mot O2-Jyväskylä med 5-1 och i den andra matchen blev det vinst med 6-4 mot O2JKL Akatemia. Hatsina är därmed fyra i tabellen med tre poäng.

Hatsinas bästa poängplockare är Veera Pulkkinen med tre gjorda mål. Elisa Vilhunen har 2+1, medan Sanna Hyvönen har gjort två mål.

Det är ett något decimerat Blue Fox som åker på bortaturné. Lena Gillberg är borta på grund av landslagsläger med det norska landslaget och även Emma Vähäkangas kommer att vara borta. Lina Nyby är ett frågetecken och hennes medverkan avgörs på fredagens träning.

Det här ger nya spelare möjligheten att stiga fram och ta ansvar. Tränarna litar på truppen och målsättningen är att komma hem med sex poäng. Lördagens match mot Steelers börjar kl. 15.00, medan söndagens match mot Hatsina börjar kl. 17.00. Matcherna kan följas via Tulospalvelu. #blåtthjärta

Senast uppdaterad torsdag, 18 oktober 2018 20:40