Superhelg i Stjärnhallen

Inkommande helg bjuder på rikligt med innebandy i Stjärnhallen för alla intresserade. Blue Fox damerna inleder sin säsong med matcher på både lördag och söndag, medan Blue Fox herrarna spelar hemma på lördag.

Suvi Hautala, till höger, stod för 17 poäng under förra säsongen, kan hon bättra på denna säsong?
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox damerna inleder helgens matcher med att på lördag kl. 14.00 möta nykomlingen LoSB från Lojo. LoSB gick obesegrade genom sin division 2 zon. I kvalets första skede besegrade man ISB och Josba, men förlorade mot O2-Jyväskyläs akademilag. I det fortsatta kvalet besegrade man LASB-ed i två raka matcher och därmed säkrade man en plats i division 1.

Bästa poängplockare i LoSB under förra säsongen var Elina Laaksonen som på 23 matcher stod för 23+25=48 poäng. Tiia Kaukojärvi var två med 29+14=43 poäng på 23 matcher och 15-åriga Aada Isometsä var tredje med 13+12=25 poäng på 21 matcher.

Blue Fox damerna slutade förra säsongen på en nionde plats i division 1, men nu är siktet inställt på att ta en plats högre upp i tabellen. Av de spelare som finns kvar från förra säsongen var Suvi Hautala poängbäst med 6+11=17 poäng på 20 matcher. Lena Gillberg stod för 6+9=15 poäng på 13 matcher och Johanna Strömsholm hade 7+7=14 poäng på 20 matcher.

Med start kl. 17.00 på lördag spelar Blue Fox herrarna sin andra hemmamatch för säsongen när serieledarna SB Paapat från Vasa kommer på besök. SB Paapat är ett av seriens mest intressanta lag med innebandyprofiler som Joona Kukko, Mikael Furu, Kari-Matti Viinamäki, Jesse Palmberg, Tobias Brännbacka, Pekka Kontturi, Kimmo Lintala, Valtteri Nurmi och Thomas Backman i truppen. SB Paapat har inlett säsongen med två förkrossande segrar. I säsongens första match besegrade man SB Kauhajoki med 14-2 och i den andra matchen åkte TU på stryk med 11-5.

Blue Fox herrarnas trupp har förnyats kraftigt till denna säsong, men trots det har man ett slagkraftigt lag som borde kunna var med och fajtas i toppen av division 2. Efter två spelade matcher ligger man på tredje plats i tabellen med fem poäng efter vinst under ordinarie tid mot TU och på övertid mot SB Vaasa.


Didrik Lillas är poängbäst i Blue Fox efter två matcher.
Foto: Glenn Hägg

Av Blue Foxarna är det Didrik Lillas som inlett bäst med 5+2=7 poäng på två matcher. Han följs närmast av Johannes Vähäkangas med 4+2=6 poäng på två matcher och veteranen Ronnie Ludén som gjorde tre mål i sin säsongsdebut mot SB Vaasa.

Blue Fox damernas motståndare på söndag kl. 16.00 är SB Vantaa. Vandalaget slutade förra säsongen på en andra plats i tabellen och man fick kvala till damernas innebandyliga. Där var ÅIF en för svår motståndare och man förlorade i tre raka matcher. SB Vantaa ser ut att ha tappat sin bästa poängplockare från förra säsongen, Jenni Rautanen, som stod för 26+22=48 poäng på 20 matcher. Kvar i truppen finns däremot Bea Karling som förra säsongen gjorde 26+9=35 poäng på 20 matcher och Heli Haapasalmi som gjorde 9+17=26 poäng på 17 matcher.

Det lär bli tre mycket intressanta matcher i Stjärnhallen denna helg. Pricka in matchtiderna kl. 14.00 och 17.00 på lördag samt kl. 16.00 på söndag. Vi ses där! #blåtthjärta

 

Senast uppdaterad torsdag, 04 oktober 2018 22:50