Blue Fox damerna redo för den nya säsongen

Blue Fox damerna är redo för den nya säsongen som man inleder på lördag med finska cupen i Birkala. Lagets första officiella match för säsongen spelas kl. 12.15 i Pirkkalan vapaa-aikakeskus.

Blue Fox damerna slipade på fredag kväll på frislagsvarianter och power play.

Precis som i herrarnas cupspel så inleds Blue Fox damernas matchande med ett play off där fyra lag samlas till samma ort för att göra upp om två platser i den tredje omgången av cupen. Blue Fox möter i den första matchen MIG från Tammerfors som i normala fall håller till i division 2. Redan tidigare på dagen spelar division 1-laget Pirkkalan Pirkat mot division 2-laget Jokerit från Helsingfors. Vinnarna från dessa två matcher möts i en match där vinnarna avancerar till den tredje omgången. Förlorarna från de två första matcherna möts också i en match och vinnarna i den matchen får möta förlorarna i gruppfinalen. Vinnarna i denna avslutande match får också en plats i den tredje omgången av cupen.

Du kan följa lördagens cupmatcher via Tulospalvelu.

Blue Fox damernas trupp har genomgått en del förändringar inför den nya säsongen. Nya i truppen är Noora Lapinkoski, född 2001, som föll för åldersstrecket i B-juniorerna och Linda Vuorinen som tagit steget över från Jeppis FBC. Den egna produkten Jessica Storskrubb gör come back efter studier i Helsingfors. En annan som gör come back är Sophie Björk som är tillbaka efter mammaledighet. I truppen ingår även Lisette Blomqvist, Lina Nyby och Emma Vähäkangas som alla ännu kan spela med B-flickorna i FM-serien, men som även kommer att träna och spela med Blue Fox damerna.

Laget tränas av Andreas Nyby och Mårten Andtbacka med Johanna Åman som lagledare.

1 Pekkarinen Hannah MV/A
3 Gillberg Lena
6 Vähäkangas Emma (Blue Fox B-jun)
8 Björk Sophie (mellanår)
11 Nyby Lina (Blue Fox B-jun)
12 Blomqvist Victoria
13 Rolander Lotta C
14 Sandin Rose-Marie
15 Rintamäenpää Tanja
18 Österman Susanna
20 Lapinkoski Noora (Blue Fox B-jun)
21 Juhala Pia
23 Lindholm Julina
24 Blom Simone
25 Vuorinen Linda (Jeppis FBC)
26 Strömsholm Johanna
30 Hautala Suvi
49 Storskrubb Jessica (mellanår)
50 Blomqvist Lisette MV (Blue Fox B-jun)
64 Rudnäs Evelina


Huvudtränare: Andreas Nyby
Tränare: Mårten Andtbacka
Lagledare: Johanna Åman

Senast uppdaterad fredag, 14 september 2018 22:16