Serievinst säkrad för damerna

Det har varit en lång tystnad från damlaget här på hemsidan men trots frånvaron har det varit full aktivitet med träningar och matcher. Nu när grundserien närmar sig sitt slut passar det bra att sammanfatta vad som hänt hittills under säsongen och vad som ännu väntar damerna.

 

Foto Maria Kronqvist

 

Spelartruppen blev tidigt fastspikad och började tillsammans träna regelbundet redan i maj. Tränarsituationen stod öppen hela sommaren efter att fjolårstränaren Tommi Penttinen tackade för sig efter förra säsongen. Under sensommaren stod det dock klart att Simone Blom och Andreas Nyby tillsammans skulle leda damerna. Laget har en bred trupp med tuff konkurrens om speltid, vilket bidragit till bra med fart och fokus på träningarna. Under vintern har man haft tre gemensamma träningar per vecka.

 

Seriespelet har gått som på räls den här säsongen. Efter 7 turneringar och 14 matcher har man stått som segrare efter alla drabbningar. Hittills har man gjort 86 mål och endast släppt in 21 bollar. Nu när endast en turnering i grundserien återstår har Blue Fox redan säkrat både en kvalplats till division 1 och en serievinst. I nuläget ser det ut som att Jakobstads damerna kommer att bli det andra laget från Österbottens zon som tar sig till kval. 

 

För att förbereda sig inför kvalet har damerna haft träningsmatcher mot bl.a. SB Vaasas damlag under försäsongen och mot Blue Fox herr II under vintern. Denna veckas onsdag 22.2. kl. 19:00 kommer herr II och damerna att drabbas samman på nytt. Sista turneringen spelas den 12.3. i Karleby och helgen efter inleds kvalet till division 1. I första kvalomgången som spelas i Österbotten möts topplagen från Norra Finlands och Österbottens zon.

Senast uppdaterad måndag, 20 februari 2017 21:06