Toppstriden tätnar i damtvåan

Blue Fox damlag spelar i damernas division 2 i Österbotten. Siktet är inställt på division 1 kval men för det krävs en del ännu. Om ni vill följa våra taggade damer på deras resa finns det chans att göra det på hemmaplan i Stjärnhallen på lördag (7.2). Damerna spelar då två matcher och möter klockan 10 SB Vaasa 2 och klockan 19 möter de HiPa.

Damernas tvåa är i år ovanligt jämn och våra rävar placerar sig på en tredje plats i tabellen med 17 poäng. Bara de två bästa lagen fortsätter spel efter grundserien och Blue Fox är dem hack i häl, Sc Alavus som är på andra plats har 19 poäng och Crusaders som leder serien har även de 19 poäng. Under Blue Fox i tabellen återfinns ”grannarna” Jeppis FBC, med 15 ihopsamlade pinnar. Alla poäng är således viktiga att plocka med sig under de tre återstående turneringarna av grundserien.

Läget inför helgen ser bra ut i laget. I dagens läge finns inga förhindrade eller skadade spelare och Michelle Björkholm och Johanna Strömsholm som anslöt sig till truppen så sent som för några veckor sedan börjar båda vara varma i kläderna och redo för drabbning. Även skadedrabbade ligameriterade målvakten Isabella Helsing har synts mellan stolparna och detta tyder på att damernas tränare Kenneth Björkholm och Sofia Caldén har den angenäma uppgiften att välja mellan två ytterst duktiga burväktare när det närmar sig matchstart.

I statistiken hittar vi Emelie Penttinen och Simone Blom högst upp av blårävarna bland poängplockarna i damtvåan, båda med tio poäng var.

På lördag står alltså årets hemmaturnering i grundserien på schemat, så passa på, kom och se daminnebandy, drick en kaffekopp och ta en lott! Inträdet till matcherna är gratis och kaffeservering och snabblotteri med fina vinster finns på plats under hela dagen.

Senast uppdaterad torsdag, 05 februari 2015 10:32