Blue Fox damer siktar framåt!

På lördagen den 16.4 avslutade damerna säsongen med boboll, bastu, god mat och trevlig samvaro. Framtiden var det hetaste samtalsämnet under kvällen men innan vi tar avstamp mot innebandysäsongen 2011-2012 ska vi ta och kika lite i backspegeln.

Blue Fox damer får helt klart godkänt vitsord för säsongen. Laget knep en andra plats i grundserien i division 2 i Österbotten och var en hårsmån från att ta sig vidare till fortsättningskvalet till division 1. En ljusglimt under säsongen är juniorernas frammarch där nämnas bör Alexandra Sjöblom, som med sin fart och träningsiver, tagit stora kliv framåt under vintern. Även unga målvakten Hanna Pekkarinen har framgångsrikt hoppat in och vaktat damernas bur.

Istället för att desto mera fundera på den gångna säsongen blickar damlaget nu framåt. Målsättningen blev satt under lördagskvällen och majoriteten av de som i dagens läge återfinns i truppen är redo att satsa snäppet hårdare och försöka höja nivån på daminnebandyn i nejden, genom att målmedvetet ställa in sig på division 1 spel, inom en till två säsonger.

Resan mot division 1 är varken kort eller enkel. Första steget blir sommarträningar och try outs för Blue Fox damer. I sommar tränar damerna kondition och fysik på tisdagar och snabbhet på torsdagar. Om det finns de som är intresserade av att delta i sommarträningarna och inte återfinns i truppen i dagens läge går det bra att kontakta Tove Sundstén eller Maria Hillberg för mera info. En förutsättning för att division 1 satsningen skall bli verklighet är ett flitigt deltagande i träningarna och talkon i sommar. Mera info om provträningar för intresserade nya spelare kommer under maj månad!

Senast uppdaterad torsdag, 10 januari 2013 10:28