Blue Fox damer fortsätter öka på vinstkontot

Söndagen den 17 oktober reste Blue Fox damer till Kristinestad. Där väntade dem två matcher i vilka saldot blev två vinster och därmed fyra poäng. Detta innebär att damerna hittills denna säsong har polckat hem fyra vinster av fyra möjliga. Målskillnaden efter fyra matcher är 27-2 till Blue Fox.

SPV II lyckades hålla nollan i 4 minuter och 36 sekunder. Vid den tiden gjorde nämligen Maria Hillberg 1-0. Blue Fox kunde öka på ledningen till 2-0 innan den första perioden var slut. I den andra perioden fortsatte Blue Fox att hålla i bollen, och den var för det mesta på SPV II:s planhalva. Trots detta lyckades Blue Fox inte göra mer än ett mål i den andra perioden. Den sista perioden gev mer utdelning åt Blue Fox som kunde göra två mål till, och vinna matchen med 5-0. Poängplockare: Hillberg 2+0, Tove Kjellman 1+1, Simone Blom 1+1, Camilla Söderholm 1+0, Ann-Sofi Grönhage 0+1 och Anna Nylund 0+1. Plus för Isabella Helsing i Blue Fox målet, som höll nollan.

Blue Fox fick inte lika bra start i andra matchen. SCS spelade bra på hemma plan. De hade betydligt lättare att få kontroll över bollen på parkettgolvet i Kristinahallen än Blue Fox spelarne. De två första perioderna slutade 0-0. Blue Fox hade som i den första matchen mer boll, men i en snabb kontring kunde SCS göra 1-0, 3:03 in i den tredje perioden. Blue Fox tränare Torolf Käld och Markus Sandvik tog time out när 9 minuter och 12 sekunder återstod av matchen. Blue Fox gick nu ner på två kedjor, vilket innebar en tempoökning som gav resultat. 24 sekunder senare kvitterade Blue Fox.  Blue fox fick då segervittring och ökade snabbt på målkontot med två mål, och vann till slut matchen med 3-1. Poängplockare: Sofia Caldén 1+1, Hillberg 1+0, Linda Ingerström 1+0, Henni Kivikangas 0+1 och Tove Sundstén 0+1.

Senast uppdaterad torsdag, 10 januari 2013 10:28