Förkrossande seger mot ISB

Blue Fox herrar tog på lördag en förkrossande hemmaseger mot ISB från Ilmajoki. Redan nedflyttningsklara ISB fick stryka på foten med 22-5 efter perioderna 3-1, 7-3 och 12-1.

Jori Isomäki var poängbäst med fantastiska 3+8 i matchen mot ISB.

Vid tiden 3.45 drog ISB på sig sin första utvisning för dagen. Endast 13 sekunder tog det för Blue Fox att utnyttja det numerära överläget när Jori Isomäki kunde pricka in 1-0 på pass av Johnny Ojala. Vid 5.22 kom första utvisningen för Blue Fox när Kim Nyström åkte ut för slag på klubba. ISB kunde inte tavara på sin chans och hemmalaget kunde behålla sin ledning. Vid tiden 9.11 kom däermot gästerna åt att kvittera genom Markku Neva-Keturi på pass av Tatu Hietikko. Två minuter och en sekund senare kunde Jarno Pahkakangas föra upp Blue Fox i en ny ledning. Vid 12.18 var det Mikael Nyvall som kunde utöka ledningen till 3-1 på pass av Johnny Ojala. Periodens sista protokollanmärkning var Jonathan Sjöbloms utvisning vid tiden 14.12 för slag på klubba.

Den andra perioden hann bara bli 29 sekunder gammal innan Mikael Nyvall kunde sätta sin andra strut för kvällen framspelad av Johnny Ojala. 31 sekunder senare fanns bollen i motståndarnas mål igen. Denna gång med Johnny Fredriksson som målgörare och Anton Kallvik som framspelare. ISB tog samtidigt sin time out för att samla leden. Time outen gav resultat och vid tiden 21.27 kunde Pekka Laitila reducera på pass av Tatu Hietikko. Vid 22.17 kom reduceringen till 5-3 genom Markku Neva-Keturi på pass av Eero Rahnasto. Vid 23.02 drog Olli Yli-Karjanmaa på sig sin andra utvisning för kvällen. Hemmalaget var inte sena att utnyttja läget och vid tiden 24.05 kunde Kim Nyström pricka in 6-3 på pass av Jori Isomäki. Drygt två minuter senare kom följande utvisning för bortalaget och även denna gång var det Kim Nyström som kunde utöka Blue Fox ledning. Johnny Ojala agerade framspelare till 7-3 målet. Vid 28.52 blev Mikael Nyvall utvisad för att han spelade bollen med huvudet. ISB kunde inte utnyttja sitt numerära överläge, men vid tiden 31.57 kom Ville Loukasmäki åt att göra 7-4. Vid 34.03 kom 8-4 för Blue Fox genom Johnny Ojala på pass av Jori Isomäki. Vid tiden 34.03 kunde Jori Isomäki öka på till 9-4 på pass av Anton Kallvik. Thomas Enkvist blev följande målskytt när han vid tiden 37.26 kunde pricka in 10-4. Vid 39.53 gick Jarkku Hietikko i ISB för hårt åt Tobias Brännbacka i Blue Fox. Tobias Brännbacka blev knuffad i ryggen och åkte med huvudet före i målburen. Det hårda spelet renderade Hietikko en femminuters utvisning och Blue Fox fick möjlighet att skjuta en straff. Johnny Ojala ställde sig öga mot öga med Jani Syysmäki i ISB-målet, men tyvärr var det Syysmäki som drog det längre strået.

Inför den tredje perioden gjorde ISB ett målvaktsbyte och Timo Paakkinen kom in i mål istället för Syysmäki. Bytet hade ingen effekt och Blue Fox kunde snabbt göra tre mål i numerärt överläge. Målskyttar var i tur och ordning Ronni Ludén, Jori Isomäki och Johnny Ojala. Passningarna antecknades på Kim Nyström och Jori Isomäki gånger två. Ställningen var nu alltså 13-4. Vid tiden 46.08 kom följande mål och målskytt var Rami Isomäki som därmed gjorde sitt första mål för säsongen. Jonathan Sjöblom assisterade. Vid tiden 46.40 hemmalagets femtonde mål och denna gång var det Johnny Ojala som blev framspelad av Mikael Nyvall. Vid tiden 48.11 ville Jarkko Hietikko prata lite extra med domarna. Först blev det två minuters utvisning för protest. Efter att Hietikko öppnat munnen lite till blev det rött kort och 5+20 för osportsligt uppträdande. Blue Fox fick därmed spela 5 mot 3 och det läget kunde man utnyttja efter drygt en minut när Kim Nyström gjorde 16-4 på pass av Jori Isomäki. Under den efterföljande femminutersutvisningen kunde hemmalaget pricka in ännu fyra mål. Målgörare var i tur och ordning Johnny Ojala, Juhopekka Pietilä, Kim Nyström och ännu en gång Johnny Ojala. Jori Isomäki passade fram till tre av målen och Ronnie Ludén till ett. Ställningen var nu 20-4. Vid tiden 57.16 tog hemmalaget time out och passade på att tacka hemmapubliken för stödet under säsongen. 24 sekunder senare blev Thomas Enkvist utvisad för farligt spel och ISB kunde reducera till 20-5 genom Antti Kuusisto på pass av Markku Neva-Keturi. 21-5 gjordes av Johnny Fredriksson på pass av Kim Nyström vid tiden 59.14. Målskyttet för denna säsong fick avslutas av Tobias Brännbacka vid tiden 59.28 på pass av Rami Isomäki. Brännbacka kom därmed upp tvåsiffrigt poängtal för hela säsongen.

Matchen innebar samtidigt att Johnny Ojala kunde säkra segern i poängbörsen. Ojala slutade på poängen 43+31=74 på 22 matcher, vilket ger ett snitt på 3,36 poäng/match. Avståndet till tvåan i poängbörsen, Juha Laitila från FoSu blev till slut 11 poäng. Laitilas saldo blev 39+24=63. Jori Isomäki kunde i och med sin 11 poäng mot ISB komma upp i saldot 8+41=49, vilket innebar vinst i försvararnas poängbörs. Isomäki har gjort en stor del av sin poäng i numerärt överläge eller närmare bestämt 3+26=29, vilket även gav vinst i poängbörsen för numerärt överläge. Glädjande är också att Blue Fox har det näst bästa publiksnittet i hela division 1. Blue Fox har ett publiksnitt på 325 besökare/match och det överträffas endast av FBT Pori med 348 besökare/match. Siffran kan även jämföras med Woodcutters som har ett publiksnitt på 154 besökare/match.

Säsongen är därmed över för herrarna men vi önskar alla innebandyvänner välkomna på ny toppinnebandy till hösten 2010!