Bekväm vinst mot SBS Pori

Om lördagens match mot Rangers var en tät kamp så var bjöd söndagen på en betydligt enklare match. SBS Pori stod för motståndet och matchen slutade 1-16 till Blue Fox efter perioderna 1-5, 0-7 och 0-4.

Johnny Fredriksson stod för 2+1 i matchen mot SBS Pori.

Det var aldrig något snack om hur den här matchen skulle sluta. SBS Pori hade förlorat varje match i årets serie och det här kunde inte sluta på något annat sätt. Robin Strömsnäs fick dagen till ära göra sin första start för säsongen mellan stolparna för Blue Fox. Strömsnäs skulle få en rätt så lugn dag, men Kimmo Lundgren i SBS Poris mål skulle få det hett om öronen. Vid tiden 1.41 kunde Blue Fox inleda målskyttet när Johnny Fredriksson skt in 0-1 på pass av Thomas Enkvist. Vid tiden 6.09 kunde SBS Proi kvittera genom Janne Sulamäki på pass av Juuso Virta. Knappt två minuter senare kunde Mikael Nyvall föra upp bortalget i en ny ledning på pass av Jonathan Sjöblom. Vid 8.48 var det Kim Nyströms tur att göra mål på pass av Jori Isomäki. Klockan hade hunnit fram till 9.39 när Johnny Fredriksson oassisterade kunde pricka in 1-4. Vid tiden 11.57 drog SBS Pori på sig en utvisning och den kunde Blue Fox utnyttja vid tiden 12.10 när Kim Nyström prickade in 1-5 på pass av Johnny Ojala. Perioden sista protokollanmärkning blev Juhopekka Pietiläs utvisning vid tiden 16.20.

Vid tiden 21.10 drog Jussi Aikko i SBS Pori på sig en utvisning för spel utan klubba. 27 sekunder behövde Johnny Ojala på sig för att utöka ledningen till 1-6. Framspelningen stod Jori Isomäki för. Vid tiden 22.12 var det Anton Kallviks tur att få sitt namn med i målprotokollet. Johnny Fredriksson stod för passningen. Jonathan Sjöblom blev målskytt vid tiden 26.09. Han assisterades av Mikael Nyvall. Endast 9 sekunder senare blev det mål igen och denna gång var det Johnny Ojala som var målskytt. Mikael Nyvall var igen passningsläggare. Vid 26.39 kunde Jarno Pahkakangas skjuta in 1-10. Sen skulle det gå nästan 10 minuter innan Juhopekka Pietilä fick pricka i det elfte målet på pass av Jakob Klingenberg. Vid tiden 39.54 blev det dussinet fullt för hemmalaget när Juhopekka Pietilä igen antecknade sig som målgörare på pass av Jonathan Sjöblom.

Målskyttet i den tredje perioden inleddes vid tiden 42.02 när Kim Nyström överlista motståndarmålvakten på pass av Jori Isomäki. Vid tiden 44.14 var samma duo i farten och Kim Nyström kunde göra sitt tredje mål för dagen på pass av Jori Isomäki. Ställningen var därmed 1-14 till Blue Fox. Vid tiden 45.08 drog Janne Sulkamäki i SBS Pori på sig en femminuters utvisning för farligt spel. Vid 49.19 kom Johnny Ojala åt att göra sitt tredje mål för dagen assisterad av passningsmaskinen Jori Isomäki. Anton Kallvik fick äran att avsluta målskyttet för dagen med att göra 1-16 vid tiden 50.22.

Robin Strömsnäs i Blue Fox målet fick 9 skott på sig under hela matchen och det kan jämföras med Kimmo Lundgren i SBS Pori som fick 54 skott på sig. Det är inte svårt att gissa vem som blev varmare i kläderna under matchen.