Snöplig förlust mot FoSu

Det blev en snöplig förlust med 4-5 för herrarna mot FoSu på lördag. Herrarna inledde piggt och ledde matchen ännu efter den andra perioden. I den tredje kunde sen FoSu kvittera och Juha Laitila avgjorde med sitt 4-5 mål vid tiden 58.26.

Publiken hann knappt bänka sig innan bortalaget FoSu öppnade sitt målkonto. Jani Paavilainen var målskytt och Juha Andersson stod för framspelningen. Det tog drygt fem minuter innan hemmalaget kunde kvittera. Johnny Ojala spelade fram Markus Backlund som kunde skjuta in 1-1. Exakt fem minuter senare skulle Johnny Ojala föra upp hemmalaget till ledning 2-1 på pass av Kim Nyström. Tyvärr blev ledningen kortvarig, för endast 26 sekunder senare fick Mikael Enlund vittja sina maskor när Juha Laitila hade presenterat sig för publiken i Stjärnhallen. Laitila spelades fram av Teemu Aaltonen. Vid spelade 12.30 kunde så Jori Isomäki fastställa periodsiffrorna till 3-2.

Vid 23.50 blev hemmalaget tilldömt ett straffslag och Tobias Brännbacka fick möjlighet att skjuta straffen. Tyvärr var det juniorlandslagsmålvakten Tomi Aaltonen som drog det längre strået den här gången och ställningen förblev 3-2. Blue Fox kunde inte heller utnyttja det efterföljande numerära överläget. Vid 29.46 drog Petri Heino i FoSu på sig en utvisning för fortsatt felaktigt spel. Den här gången kunde hemmalaget dra nytta av det numerära överläget och fyra sekunder innan Heino fick komma in på planen igen prickade Kim Nyström in 4-2 på Jori Isomäkis passning. Vid tiden 36.58 drog Tuomas Puutio i Blue Fox på sig en utvisning för fortsatt felaktigt spel. Vid 38.36 kom följande utvisning när bollen oavsiktligt tog på Kim Nyströms hand. Domarna ansåg att Nyström rörde bollen avsiktligt och han fick sona två minuter för sitt regelbrott. Vid tiden 38.58 kunde Kari Kauppi skjuta in reduceringen till 4-3 på pass av Juha Laitila.

Vid tiden 45.44 blev Kim Nyström utvisad för slag på klubba. FoSu:s power play skulle visa sig vara effektivt och vid tiden 47.05 hade man kvitterat matchen till 4-4. Målskytt Teemu Aaltonen på pass av Petri Mäkeläinen. Vid tiden 58.26 kom så kvällens avgörande när Blue Fox försvaret drällde med bollen och måltjuven Juha Laitila kom åt att sno bollen. Laitila avancerade några steg och prickade in segermålet 4-5.

Första perioden var vår bästa period och då följde vi vår matchplan säger Markus Åbb. – Ju längre matchen gick desto mera kom FoSu in i matchen. FoSu var effektivare att ta vara på sina chanser än vad vi var. Det var det som avgjorde till FoSu:s fördel. Jag tycker nog att vi också hade lägen att avgöra matchen, kanske till och med flera lägen än FoSu.