Första kedjan avgjorde mot AFC

Blue Fox första kedja var tillbaka i gammalt slag i matchen mot AFC. Johnny Ojala stod för poängen 1 + 4, Kim Nyström plockade hem 3 + 1 och Mikael Nyvall gjorde 2 mål.

Johnny Ojala agerade passningsläggare mot AFC, det blev 4 passningspoäng.

Det blev ingen toppmatch i Stjärhallen i lördags, men hemmalaget kunde ta en säker seger med siffrorna 6-3 efter perioderna 0-0, 3-2 och 3-1. Den försa perioden var en händelsefattig historia. De enda anteckningarna i matchprotokollet blev två utvisningar. Sami Kormi i AFC drog på sig en tvåminuters utvisning vid tiden 9.32, men Blue Fox kunde inte dra nytta av det numerära överläget. Vid tiden 17.42 droga Kim Nyström i hemmalaget på sig en utvisning, men Blue Fox boxplay fungerade ännu en gång bra och den första perioden kunde sluta 0-0.

Om den första perioden varit tråkig så fick den andra perioden en snabb inledning. Johnny Ojala tekade bollen till Mikael Nyvall som avancerade ett par meter och sköt in bollen i mål bakom Niko Karinen i AFC:s mål. Perioden hann bara bli 4 sekunder gammal innan Blue Fox öppnade målkontot. Vid tiden 24.22 kunde AFC kvittera genom Jesse Sundell på pass av Otto Huttunen. Vid tiden 27.32 kom Kim Nyström föra upp Blue Fox i en ny ledning när Johnny Ojala spelade fram honom till 2-1. Drygt två minuter senare kunde AFC kvittera genom Tommi Karesto på pass av Niko Karinen. Kim Nyström tyckte däremot att Blue Fox kunde gå till pausvila i ledning och förde upp hemmalaget till 3-2 med ett välriktat skott på pass av Johnny Ojala. Matchuret visade då 36.15. Vid tiden 37.27 drog Jimmy Sved på sig en utvisning för slag på klubba, men Blue Fox fick pånytt visa att laget är seriens bästa i numerärt underläge.

Den trejde perioden hann bli drygt 6 minuter gammal innan Mikael Nyvall kunde utöka ledningen för hemmalaget till 4-2, passningen stod naturligtvis Johnny Ojala för. Vid tiden 47.33 ville Johnny Ojala bli antecknad som målgörare i protokollet. Kim Nyström stod för framspelningen. 22 sekunder senare kunde AFC reducera genom Otto Huttunen på pass av Jesse Sundell. Vid tiden 57.14 drog Sami Vuorinen i AFC på sig en utvisning för slag på klubba. Denna gången kunde Blue Fox utnyttja det numerära överläget och Kim Nyström fick skjuta in sitt tredje mål för kvällen. Denna gång var det Jori Isomäki slog den sista passningen.