Oavgjort i derbyt mot Woodcutters

Derbymatchen mellan Blue Fox och Woodcutters slutade oavgjort 4-4 efter periodsiffrorna 1-2, 1-1 och 2-1. Hemmalaget var i ledning 4-3 ännu vid tiden 59.50 när domarna dömde straff till Woodcutters. Juho Sutinen förvaltade straffen och matchen gick till en förlängning som inte resulterade.

Ronnie Ludén var effektiv och gjorde två mål i matchen mot Woodcutters.

Matchen fick en avvaktande inledning trots att Blue Fox drog på sig en utvisning efter 46 sekunder. Woodcutters klarade inte av att förvalta utvisningen. Vid spelade 5.00 minuter drog Woodcutters på sig en utvisning för farligt spel. Inte heller Blue Fox klarade av att spräcka nollan i numerärt överläge. Öppningsmålet i matchen kom efter 9.34 när Ronnie Ludén placerat sig framför målet och får en pass av Tobias Brännbacka. Ludén drar målvakten och petar in bollen högt vid närmsta stolpen. Tyvärr håller inte ledningen speciellt länge. Vid tiden 10.07 kommer Woodcutters i en kontring. Anton Kallvik jagar tillbaka och lyckas störa kontringen, men på något konstigt sätt studsar bollen till Tommi Talvitie som befinner sig vid mitten av planen. Talvitie skjuter ett äkta bandyskott på rullande boll och den går rakt i mål. Joona Kukka antecknas för passningspoängenVid 16.38 drar Blue Fox på sig en utvisning. Det efterföljande numerära överläget resulterar inte, men strax därefter får Woodcutters ett liknande läge som vid det första målet. Bollen studsar igen ut från Blue Fox målområde och Jani Jauhoniemi får läge att skjuta direkt i mål. Passningspoängen går till Tero Saaristo. Perioden slutar därmed 1-2 till Woodcutters.

Redan efter 56 sekunder i den andra perioden drar Blue Fox på sig en utvisning. Som tur är visar Johnny Ojala ännu en gång vilken måltjuv han är i numerärt underläge. Ojala får en pass av Jori Isomäki och kommer med fart mot Woocutters-målet. När han kommit till mitten av plan drar han iväg ett dragskott som går stenhårt i mål trots att en Woodcutters spelare hinner emellan med klubban. Precis när Blue Fox blir fulltaliga efter utvisningen får Joona Kukko vid högra kanten bollen av Mikko Kuusisto. Kukko tar några steg till vänster och skjuter runt en mötande Blue Fox spelare. Mikael Enlund i Blue Fox-målet är skymd och bollen går i mål. Vid 27.30 drar Woodcutters på sig en utvisning, men man fortsätter att spela bra i numerärt underläge. Efter 29.56 kommer Anton Kallvik fri med Niko Isoniemi i Woodcutters-målet. Kallvik lyckas dra målvakten, men när han ska peta in bollen i mål på backhand så går den stolpe ut. Vid 35.27 kommer nästa utvisning för Woodcutters, men inte heller denna gång lyckas Blue Fox förvalta det numerära överläget. Ställningen efter period 2 är 2-3.

I den tredje perioden var det Woodcutters tur att dra på sig en utvisning direkt i början. Efter endast 17 sekunde får en Woodcutters-spelare uppsöka syndabåset för fasthållning. Vid 43.07 kommer följande utvisning för Woodcutters och nu äntligen kan Blue Fox utnyttja det numerära överläget. Jori Isomäki har bollen bredvid mål och lyckas passa den till Ronnie Ludén som stigit in framför mål. Ludén kan igen tråckla in bollen i mål och ställningen är 3-3. Klockan har då stannat på 44.05. Vid 45.46 inleddes en utvisningsrumba. Den första utvisningen till Blue Fox är helt korrekt, men den utvisning vid tiden 48.02 som drabbar Johnny Ojala är helt klara diskutabel. Vid 49.40 åker Mikael Nyvall på en femminuters utvisning efter att han gått för hårt fram i Woodcutters målområde. Vid. 50.08 har Johnny Ojala precis kommit in på planen och han är p åväg att rinna igenom. För att rädda situationen slår Joona Kukko honom på klubban och blir belönad med en tvåminuters utvisning. Lagen får alltså spela 4 mot 4 en stund. 28 sekunder hinner gå innan det blir mål. Kim Nyström tacklas först vid vänstra sargen. Han stiger snabbt upp och får en passning av Johnny Ojala som tagit emot en långpass framför mål. Nyström skjuter in bollen via den bortre stolpen. Blue Fox klarar av det numerära underläget när Woodcutters får in sin femte spelare. Vid tiden 57.16 tar Woodcutters timeout. När klockan tickat till 59.15 söker sig Niko Isoniemi bort från sitt mål och Woodcutters plockar in sin sjätte utespelare. Vid 59.50 lyckas domarna hitta ett fel framför Blue Fox-målet. Domarna anser att en Blue Fox spelare spärrat klubban på en Woodcutters spelare och dömer straff till Woodcutters. Juho Sutinen ställer sig med bollen vid mittpunkten. Han gör inga extra krusiduller utan skjuter bollen i det vänstra krysset förbi Mikael Enlund. Matchen är kvitterad och går därmed till förlängning.

Förlängning

När halva förlängningen är spelade kommer Woodcutters igenom i en kontring 3 mot 1. Bollen spelas ut till vänsterkanten och Woodcutters-spelaren skjuter bollen i mål. Som tur är för Blue Fox har målburen flyttats och domarna dömer bort målet. Domarna står länge och diskuterar och blåser plötsligt för straff. Efter att ha funderat ännu en stund ändrar domarna sig och visar på tekning i hörnet. Det händer inte ofta att man ser domarna ändra sig efter de blåst straff. Förlängningen förblir mållös och poängen delas mellan lagen.