Vinst för herrarna i Ilmajoki

Det blev vinst med 6-10 för herrarna i Ilmajoki på lördag eftermiddag. Blue Fox ledde med 1-3 efter första perioden, men ISB svängde matchen och med drygt halva matchen spelad var ställningen 5-4. Blue Fox kunde dock avgöra i den tredje perioden och gå ifrån till 6-10.

Blue Fox kunde gå upp ledning i matchen efter 8.06 när Jimmy Sved nätade på pass av Anton Kallvik. Vid tiden 11.18 drog Blue Fox på sig en dubbelutvisning. Man redde ut situationen under det numerära underläget, men strax därefter vid tiden 13.40 kunde ISB kvitter genom Heikki Nikkola på pass av Miika Toivio. Vid tiden 16.43 kunde Blue Fox återta sin ledning när Kim Nyström fick göra mål på pass av Johnny Ojala. Vid 19.13 kunde sen Johnny Fredriksson utöka ledningen till 1-3 på pass av Markus Backlund. Detta mål kom under en fördröjd utvisning. Ställningen efter första perioden var således 1-3.

Vid spelade 24.17 drog Blue Fox på sig en utvisning för hindrande av spel. ISB kunde utnyttja läget och Eero Rahnasto kunde oassisterad reducera till 2-3. Vid 28.01 kunde så ISB kvittera till 3-3 genom Pekka Laitila på pass av Jarkko Ojala. Två minuter senare drog Laitila på sig en utvisning. Den utvisningen kunde Johnny Ojala utnyttja och göra 3-4 till Blue Fox på pass av Tobias Brännbacka. Vid 31.34 fick Blue Fox en utvisning och den utnyttjade ISB. Målskytt var Ville Loukasmäki. En stund senare, vid 32.18 kunde hemmalaget för första gången gå upp i ledning i matchen. Petri Pollarinen gjorde 5-4 på pass av Aki Vainio-Hynnilä. Vid 37.05 kunde Johnny Ojala kvittera till 5-5 på pass av Jori Isomäki.

Vid spelade 43.21 kunde Johnny Ojala igen föra upp Blue Fox i ledningen i matchen. Passningen stod radaparet Kim Nyström för. Drygt 5 minuter senare var det ombytta roller. Kim Nyström målskytt på pass av Johnny Ojala och ställningen 5-7. Vid tiden 50.16 kunde Jukka Kantoniemi reducera för ISB på pass av Petri Pollarinen. Följande mål såg dagens ljus vid tiden 54.22 och denna gång var det Jimmy Sved som kunde pricka in 6-8 på pass av Ronnie Ludén. De två följande målen signerades av Tuomas Puutio. Framspelningarna stod Kim Nyström och Jimmy Sved för i tur och ordning. Matchen slutade således 6-10 till Blue Fox efter periodsiffrorna 1-3, 4-2 och 1-5.