Miehille työvoitto Rangersista

Miehet taistelivat lauantaina ottelusta Rangersia vastaan oikean työvoiton. Vieraat sinnittelivät mukana vielä kahden erän ajan, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue repäisi eroa ja ratkaisi ottelun, joka lopulta päättyi lukemiin 6-2 (1-0, 1-1 ja 4-1).

Mikael Enlund oli yksi Rangers-voiton avainhahmoista.
Kuva: Glenn Hägg

1.erä

Ensimmäinen erä alkoi molemmilta joukkueilta tunnustellen, mutta ajassa 4.18 alkoi tapahtua. Juhopekka Pietilä katkaisee syötön keskialueella ja nousee kohti maalia. Hän pelaa pallon rystyllä selän takaa oikealle laidalle, jonne syöksyy Thomas Enkvist ja sijoittaa pallon matalana takatolpan juureen. Pian maalin jälkeen Rangers saa yhden lukuisista jäähyistään ja kotijoukkue saa mahdollisuuden lisätä johtoaan. Johnny Ojalalla on pari hyvää laukaisupaikkaa pakin tontilta ylivoimalla, mutta maalia ei kuitenkaan synny. Ajassa 10.29 kotijoukkue saa jäähyn, kun Pietilä arvioi vastustajan maalivahdin heittämän pallon kulun väärin ja se pamahtaa suoraan otsaan. Myös vierasjoukkueella on muutamia hyviä paikkoja ylivoimallaan ja pallo pyörii jopa maaliviivalla, mutta kotijoukkueen onneksi Enlund näkee pallon ensimmäisenä ja poimii sen käsiinsä. Blue Foxilla laukoo ensimmäisessä erässä 16 kertaa maalia kohti, mutta lukemattomia vetoja napsuu ohi ja yli vastustajan maalin. Kaikesta tästä huolimatta vain yksi pallo onnistutaan toimittamaan vastustajan verkkoon. Jotakin tuntui puuttuvan joukkueen pelistä, sillä pelissä oli huono intensiteetti ja terävyys puuttui viimeistelystä.

2.erä

Toista erää on pelattu 1.16, kun syntyy ensimmäinen vaarallinen tilanne. Tobias Brännbacka heittää vasemmalta laidalta syötön takatolpalle, jonne Jimmy Sved on menossa. Pallo ottaa sekä tolppaan että ylärimaan, mutta sisään se ei mene. Tämän jälkeen alkaa jäähyrumba, joka kestää läpi koko erän. Vierasjoukkue ottaa parin minuutin sisään kaksi jäähyä, mutta kotijoukkue ei pysty edes viidellä kolema vastaan lisäämään johtoaan. Ajassa 24.47 Rangersin veskari avaa pallon nopealla heitolla kohti hyökkääjää, joka on ehtinyt jo Blue Foxin maalille. Jarno Pahkakangas  joutuu pelastaakseen tilanteen katkaisemaan heiton korkealla mailalla. Tilanteesta seurauksena rankkari. Keni Rautio asettuu laukomaan rankkaria, mutta Enlund maalissa on itse varmuus ja tekee Raution yrityksen turhaksi. Täten rangaistus laitetaan voimaan ja Pahkakangas sovittaa rikkeensä kaksi minuuttisella boxissa. Rangers pystyy hyödyntämään ylivoimansa, kun Toni Riikonen vetää pakin paikalta tilanteeksi 1-1. Syötön Riikosen maaliin saa Matias Marjanen. Seuraavien muutamien minuuttien aikana on oikea jäähysuma. Ajassa 34.55 Johnny Ojala vie kotijoukkueen 2-1 johtoon tasavajalla, kun Kim Nyström pelaa vasemmalta keskelle, jossa Ojala on täysin vapaana. Jäähyt sen kun jatkuvat, kun vierasjoukkueen kasetti alkaa pikkuhiljaa pettää. Jani Karonen Ja Matias Marjanen ottavat jäähyt lähes peräkkäin ja jälleen tarjotaan kahden miehen ylivoimaa kotijoukkueelle. Tilanne on kotijoukkueelle kuitenkin ”vain” 2-1 summerin soidessa.

3.erä

Blue Fox saa jatkaa erän alun ylivoimalla, mutta tulosta ei vieläkään synny. Kun kolmatta erää on pelattu 4.52 Rangersin tehokkain pelaaja Iiro Liede ottaa roolia ja sivaltaa melko vaarattoman näköisestä paikasta pallon takaylänurkkaan. Rightin pelaajana Liede laukoo vasemmalta laidalta, jonne syötön tarjoilee Matias Marjanen. Ajassa 46.11 vierasjoukkue jatkaa jäähyilyään. Muutama sekunti tästä ja Blue Fox saa vaparin vastustajan maalin edestä ja tällä kertaa ei ylivoimaa hukata. Jori Isomäki asettuu pallon taakse ja syöttää Ojalalle, joka näyttää laukovan, mutta syöttääkin takaisin alaspäin, jonka aikana Kim Nyström on kiertänyt maalin takaa takatolpalle. Nyström siirtää Isomäen syötöstä varmasti kotijoukkueen 3-2 johtoon. Reilu minuutti tästä ja Blue Fox saa kulmavaparin vasemmalta. Tobias Brännbacka koskee palloon ja Anton Kallvik ottaa pari askelta alaspäin pallon kanssa ja kääntyy yllättäen ja laukoo kohti maalia. Hetken epätietoisuuden jälkeen havaitaan, että pallo onkin maalissa. Maali meni selvästi muutoin erittäin hyvin ottelussa pelanneen kassari Tommi Kekkosen piikkiin. Ajassa 52.27 Jarno Pahkakangas nousee tyypilliseen tapaansa pallon kanssa ja petaa pallon hienosti Jimmy Svedille, joka laukoo helposti tilanteeksi jo 5-2. Seuraava maali saa alkunsa, kun Juhopekka Pietilä saa pallon puolenkentän tienoilla oikeassa laidassa. Pietilä syöttää keskelle Tuomas Puutiolle, joka jatkaa eteenpäin vasemmalle laidalle nousseelle Johnny Fredrikssonille, joka laukoo, jolloin takatolpalle juossut Pietilä ohjaa ilmasta vedon maaliin. Mikael Enlund pelasi jälleen vahvan ottelun kotijoukkueen maalissa torjuen 24 kertaa ja päästäen kaksi maalia torjuntaprosentilla 92.31%.