Herrarna tog arbetsseger mot Rangers

Det blev en arbetsseger mot Rangers på lördag kväll. I två perioder stretade Rangers från Kyrkslätt emot, men i den tredje kunde Blue Fox dra ifrån och avgöra matchen som slutade 6-2 efter periodsiffrorna 1-0, 1-1 och 4-1.

Mikael Enlund var en av stöttepelarna bakom Blue Fox vinst mot Rangers.

Första perioden började avvaktande från båda lagen, men vid tiden 4.18 tände det till. Juhopekka Pietilä bryter en passning på mittplan och kunde gå framåt mot mål. Där spelar han bollen bakom ryggen till högerkanten där Thomas Enkvist kommer rusande och föser in bollen vid bortre stolpen. Strax därefter drar Rangers på sig en av sina många utvisningar och Blue Fox får en möjlighet att utöka sin ledning. Johnny Ojala har ett par bra skottlägen från backplats under det numerära överläget, men det vill sig inte riktigt. Vid tiden 10.29 drar Blue Fox på sig en utvisning när bollen studsar på Juhopekka Pietiläs huvud. Även Rangers har några bra avslut i numerärt överläge och vid ett tillfälle studsar bollen på mållinjen, men Mikael Enlund är först på bollen och plockar bort den. Blue Fox har i den första perioden 16 skott på mål och otaliga skott bredvid och över mål. Trots det är det bara ett skott som går in i mål. Det kändes som om något fattades i lagets spel. Det var dålig intensitet i spelet och dålig skärpa i avsluten.

Vid tiden 21.16 kommer den första farliga chansen i andra perioden. Tobias Brännbacka slänger från vänsterkant en pass på bortre stolpen där Jimmy Sved kommer rusande. Bollen tar både i stolpe och ribba, men den går inte in. Efter det börjar en utvisningsrumba som ska vara perioden ut. Vid 22.40 drar Rangers på sig en utvisning och vid 24.01 kommer följande utvisning för Rangers. Trots att hemmalaget får spela 5 mot 3 lyckas man inte utöka ledningen. Vid tiden 24.47 slår Rangers en långboll till en anfallare som hunnit till Blue Fox mål. För att rädda situationen blockerar Jarno Pahkakangas bollen med hög klubba. Domarna dömer straff. Keni Rautio från Rangers tar hand om straffen, men Mikael Enlund är säkerheten själv och kniper straffen. Eftersom det inte blir mål på straffen får Pahkakangas sona sitt brott genom en tvåminuters utvisning. Rangers kan utnyttja det numerära överläget och backbjässen Toni Riikonen kan med ett dragskott kvittera till 1-1. Passningen står Matias Marjanen för. Sen duggar utvisningarna tätt. Vid 31.43 får Blue Fox en utvisning. Vid 32.15 får båda lagen varsin utvisning för farligt spel och vid 34.46 får båda lagen varsin utvisning för farligt spel. Vid 34.55 kan Johnny Ojala föra upp hemmalaget i en ny ledning när han skjuter in 2-1. Ojala har ställt sig i slottet och får en pass av Kim Nyström från vänsterkanten. Målet kommer i spel 4 mot 4. Utvisningarna fortsätter att dugga tätt och vid 39.24 blir Jani Karonen utvisad för farligt spel. Vid 39.41 fåt Matias Marjanen en utvisning för fördröjande av spel. Blue Fox får spela 5 mot 3 de sista sekunderna av perioden, men ställningen är 2-1 till hemmalaget när summern ljuder.

Blue Fox får fortsätta i numerärt överläge. Tyvärr kan man inte utnyttja läget. Vid 44.52 är det istället Iiro Liede som vill blanda sig i leken. Liede får en passning till vänsterkanten av Matias Marjanen. Liedi drar iväg bollen som går in i det främre krysset. Vid 46.11 drar Rangers på sig en utvisning. Vid tiden 46.15 får Blue Fox ett frislag framför mål som man kan utnyttja. Jori Isomäki ställer sig vid bollen. Kim Nyström tar en löpning bakom mål och blir fri vid den högra stolpen där han kan pricka in 3-2. När klockan tickat fram till 47.25 får Blue Fox ett frislag vid vänstra hörnet i anfallszon. Tobias Brännbacka petar bollen till Anton Kallvik som tar några steg mot eget mål och vänder om och skjuter bollen mellan målvakt och stolpe. Det här målet borde den annars välspelande Rangers-målvakten Tommi Kekkonen ha tagit. Vid 52.27 för Jarno Pahakakangas upp bollen på sitt typiska manér. Han passar bollen snyggt till Jimmy Sved som lätt kan skjuta in 5-2. Följande mål får sin början när Juhopekka Pietilä får bollen vid högerkanten på halva plan. Han slår in bollen till mitten åt Tuomas Puutio som passar vidare till Johnny Fredriksson på vänster kant. Fredriksson skjuter och Pietilä som rusat på bortre stolpen kan slå in returen på volley. Mikael Enlund i Blue Fox målet gjorde igen en bra match med 24 räddningar och två insläppta kunde han ståta med en räddningsprocent på 92,31%.

Ojala – Nyström – Nyvall
J.Isomäki – Backlund

Enkvist – Pietilä – Puutio
Pahkakangas – Holländer

Brännbacka – Sjöblom – Sved
Pahkakangas/J.Isomäki/Backlund

I den andra perioden skadade Pietilä sig och då kom Fredriksson in istället för honom. Holländer var också tvungen att stiga av och då fick Kallvik komma in i anfallet, medan Sjöblom tog Holländers plats i försvaret. I den tredje perioden kunde Pietilä spela igen och då fick Enkvist hålla sig till bänken.