Ännu en förlust mot USB

Skriven av Jonas Forsbacka
måndag, 09 november 2009 16:02

Blue Fox möte mot USB från Nystad i söndags blev en match att glömma. USB på en tionde plats i tabellen, bara 1 poäng efter Blue Fox, skulle ännu en gång bli en för svår motståndare för hemmalaget Blue Fox.

Johnny Fredriksson bjöd på ett vackert straffmål, men tyvärr kom det för sent.

Matchens första mål kom vid tiden 4.32 och det var bortalaget som började målgörandet. Målet kom i ett snabbt anfall och press, och sist på bollen var Matti Alivoutila efter en studs pass av Janne Tissari. Matchen var lite stökig och domarna fick jobba hårt för att försöka hänga med. Och när domarna delade ut en 2 minuters utvisning för farligt spel åt lagkapten Kim Nyström i hemmalaget fick USB ännu en bra chans att ta en 0-2 ledning i matchen. Målet kom dock aldrig, efter ett helt bra försvarsspel i numerärt underläge. Vid spelade 8.11 böts Robin Strömsnäs in  istället för Mika Pirttimäki som stått i mål från början. Men vid 8.41 skulle hemmalaget få ett gyllene läge att kvittera när en USB spelare stått i vägen för Blue Fox kontring, estäminen 2 min. Men inget mål kom i det överläget och ännu ställningen 0-1 till USB. Blue Fox andra utvisning skulle också komma i den fösta perioden och denna gång var det Mikael Nyvall som fick besöka utvisningsbåset, efter farligt spel på mitten av spelplanen. Denna gång kunde bortalaget utnyttja det numerära överläget efter ett långskott i mål bakom en något skymd Robin Strömsnäs i hemmamålet. Men Blue Fox skulle inte gå mållösa till den andra perioden, utan i den 18.39 minuten skulle Blue Fox spelare Johnny Ojala trycka dit bollen efter bra anfall av hemmalaget, och skott av Kim Nyström och på returen mål bakom en chanslös Harri Soini i bortamålet, 1-2.

Uppförsbacken skulle däremot bli större för hemmalaget, för i vid tiden 20.47 gjorde USB sitt tredje mål i matchen. Denna gång  via en spelvändning och sist på boll var Matti Alivuotila. Alivuotilas andra mål i matchen efter pass av ledaren i poängbörsen Jussi Lännistö. Nu gick allting fort, USB:s fjärde mål i kom vid 22.09  denna gång med Riku Riuttamäki som målgörare och passning av Joni Sairu.  Vid spelade 26.36 kom också bortalagets femte mål. Målgörare Juuso Sinerva efter pass av Emeli Salin, 1-5. Hemmalaget Blue Fox skulle dock få en chans till att få göra mål i Power Play. Denna gång var det Ville Neitola i USB som fick sitta av 2 min. efter ett ”solklart” slag på Kim Nyströms klubba. Men inget mål i detta numerära överläge heller. Och USB var mycket svårspelade, samtidigt som hemmalaget aldrig riktigt fick igång något spel i anfallszon. Vid spelade 35.23 fick hemmalaget återigen pröva att spela i numerärt överläge, men inte denna gång heller blev det något mål. istället kom det en utvisning på Blue Fox spelare Kim Nyström vid 37.11 , 2 minuter för hög klubba. Vid spelade 38.12 minuter skulle det återigen komma en utvisning, USB 2minuter de också för hög klubba.

Blue Fox formationer förändrades under hela matchen pga. skador och försök på att tända spelarna och komma tillbaka. En match med många utvisningar blev det, och vid spelade 42.09 kom det utvisning återigen till USB, denna gång efter att Jarno Pahkakangas snott åt sig bollen i eget hörn och sedan fått smaka på en knuff i ryggen, 2 minuter för farligt spel av Antton Koski. Inte heller denna gång kunde Blue Fox överlista USB försvar, utan matchsiffrorna stod fortfarande 1-5 till USB. Däremot kunde bortalaget vid spelade 52 minuter återigen utöka ledningen. Mål av Antton Koski i bortalaget, 1-6. Vid 57.25 kom Johnny Ojala med boll framför mål och just vid skottögonblicket blev klubban nerslagen av USB en försvare. Tvåminuters utvisning och straff åt hemmalaget. Straffskytt Johnny Fredriksson, och den straffen kommer vi minnas länge i Nykarleby. En mycket vällagd straff bakom en något orörlig Harri Soini som fick se sig själv helt bortlurad i USB målet. Ställningen var nu 2-6. Men USB skulle ännu bara några sekunder efter straffslaget kunna göra sitt sista mål i matchen via Matti Alivuotila efter pass ännu en gång av Jussi Lännistö. Matchen slutade 2-7 till USB och Blue Fox fick se sig slagna en andra gång av USB.

Spelarpris utdelades till . USB: Emeli Salin / Blue Fox : Kim Nyström

Efter dagens match kan vi i alla fall konstatera att både spelarna och publiken vet att Blue Fox kan bättre. Nästa hemma match spelas Lördag 14.11 mot Westend Indians, kom och heja fram Blue Fox till en seger då!