Förlust i Nystad

Det blev förlust för Blue Fox herrar mot USB i Nystad på söndag. Matchen slutade 6-4 efter perioderna 1-1, 3-2 och 2-1. USB spelaren Jussi Lännistö var den som avgjorde matchen till hemmalagets fördel genom att göra fem mål!

Ronnie Ludén gjorde ett mål och passade till ett i matchen mot USB.

Blue Fox kunde ta ledningen i matchen mot USB i den fjärde matchminuten. Målgörare var Ronnie Ludén och framspelningen stod Juhopekka Pietilä för.  När endast 9 sekunder var kvar av den första perioden kunde USB utjämna till 1-1 genom Jussi Lännistö på pass av Janne Tissari.

Efter drygt två minuter i den andra perioden kunde Blue Fox igen gå upp i ledning. Den här gången var det Johnny Ojala som utmärkte sig som målgörare och passningen stod Jori Isomäki för. Vid tiden 22.18 drog hemmalaget på sig en utvisning. Tyvärr kunde inte Blue Fox utnyttja utvisningen utan istället var det USB som kunde utjämna till 2-2 genom Eemeli Salin. Vid 27.34 drog USB på sig ännu en utvisning och den här gången hade Markus Backlund ställt in siktet och han kunde pricka in 2-3 för Blue Fox. Passningspoängen gick till Jori Isomäki. Vid 35.51 kunde Jussi Lännistö ännu en gång kvittera för USB. Efter 38.02 drog USB på sig sin fjärde tvåminuters utvisning i andra perioden och Blue Fox fick möjlighet att spela ännu ett numerärt överläge. Tyvärr skulle det visa sig att det var Jussi Lännistö i USB som helst ville utöka sitt målkonto och därmed kunde han föra upp sitt lag till ledningen för första gången. Ställningen efter två perioder var 4-3 till USB.

Efter 51.23 i den tredje perioden kunde hemmalaget utöka sin ledning till 5-3 genom Jussi Lännistö på pass av Janne Tissari. Vid 53.18 kunde Blue Fox reducera genom Juhopekka Pietilä på pass av Ronnie Ludén. Vid 58.42 tog Blue Fox time out och samtidigt tog man ut Mika Pirttimäki ur målet. Tyvärr gick det inte lika bra som i matchen mot Ilves utan USB kunde pricka in 6-4 i tomt mål. Målgörare var naturligtvis Jussi Lännistö.

Avgörande i denna match var den andra perioden när USB hade fyra stycken tvåminuters utvisningar. Blue Fox kunde göra ett mål under dessa utvisningar, men samtidigt släppte man också in två mål i numerärt överläge. Blue Fox behöver däremot inte vänta länge på att ta revansch. I nästa match är det nämligen USB som står för motståndet och matchen spelas denna gång i Stjärnhallen i Nykarleby.