Förlust i Björneborg

Det blev förlust för herrarna i Björneborg. Matchen mot FBT Pori slutade 5-2 efter perioderna 2-1, 0-1 och 3-0.

Jarno Pahkakangas gjorde Blue Fox första mål i matchen mot FBT Pori.

I den första perioden kunde FBT Pori ta ledningen vid tiden 6.41. Målskytt var Juho Miilunpalo på pass av Miikka Läntinen. Vid 8.06 kunde FBT utöka sin ledning genom Hannu Katila på pass av Juha Tikka. Vid tiden 15.13 drog Blue Fox på sig en utvisning. Det skulle visa sig att Jarno Pahkakangas hade starkast vilja att göra ett mål under utvisningen och därmed kunde Blue Fox vid 16.58 reducera till 2-1.

I den andra perioden drog FBT Pori på sig en 5 minuters utvisning vid tiden 25.30. Tyvärr kunde Blue Fox inte dra nytta av det numerära överläget. Vid 37.50 fick FBT Pori en 2 minuters utvisning. Under den utvisningen skadade FBT Poris målvakt Jarkko Saastamoinen sig och vid 38.03 blev man tvungen att göra ett målvaktsbyte och låta Mika Elo hoppa in. Blue Fox kunde dra nytta av det numerära överläget och Johnny Ojala kunde pricka in kvitteringen vid 39.08 på pass av Kim Nyström. Blue Fox hade avslutat den andra perioden på bästa möjliga sätt och ställningen var nu 2-2.

Knappt tre minuter hade spelats av den trejde perioden när Joni Rokosa kunde pricka in 3-2 på pass av Ville Vahtera. Detta mål skulle visa sig bli vinstmål i matchen. Vid 47.31 kunde FBT utöka sin ledning till 4-2 genom Ville Salonen på pass av Tatu Ruohonen. Efter 48.48 drog Blue Fox på sig ännu en 2 minuters utvisning. Vid 50.17 kunde Miikka Läntinen sätta sista spiken i kistan på pass av Ville Salonen. Blue Fox försökte ännu ta en timeout, men det hjälpte föga eftersom Mika Elo täppt till i FBT Pori målet.

Min första kommentar är att två mål räcker inte för att vinna en match i innebandy säger tränaren Markus Åbb. Vi tar avslut för långt från mål. Vi borde få avsluten närmare mål. Vi gör motståndarnas målvakter för bra när vi skjuter långt ifrån. Nu måste vi få ett mera rätlinjigt spel. Vi har spelat två matcher och gjort fem mål, det är alldeles för lite.

Trots allt måste jag säga att den här matchen var ett steg framåt. Det här var innebandy om man jämför med matchen mot Woodcutters. Redan på uppvärmningen syntes det att det var en helt annan laddning. Det var 440 personer på läktarna och FBT Pori hade sin egen trumsektion. Det fanns alla förutsättningar för en innebandymatch av högsta klass. Det skulle det också ha blivit om domarna hade hållit lika hög klass. Jag brukar inte kritisera domarna, men jag måste säga att de drog ned på kvaliteten. Däremot vill jag inte påstå att de avgjorde matchen. FBT drog nytta av domarna i första perioden och vi drog nytta av dem i andra perioden. Det är klart att när FBT fick sin 5 minuters utvisning så borde vi ha gjort flera mål. Vi fick ett mål i numerärt överläge i den andra perioden. Målet kom strax efter att FBT tvingats byta sin målvakt och det kom dessutom på första skottet. Då trodde jag att matchen hade svängt. Det hade den också, men inte till vår fördel. Deras målvakt kom ut i tredje och gjorde några fantastiska räddningar. Med tanke på att FBT hade 9 utvisningsminuter och vi hade 10 utvisningsminuter och det bara blev varsitt mål i numerärt överläge så måste jag också berömma båda lagens spel i numerärt underläge. Vi har gått mycket framåt efter matchen mot Woodcutters, men nu måste vi bara börja sätta våra chanser.