Niukka tappio pronssimitalisteja vastaan

Blue Fox hävisi niukasti harjoitusottelun viime kauden pronssimitalistijoukkue SPV:lle. Ottelu päättyi 5-6 SPV:lle (erät 2-3, 1-2 ja 2-1).

1.erä
Blue Fox pelasi tiistai-iltana Tähtihallilla vahvan ottelun viime kaudella salibandyliigan kolmanneksi yltänyttä SPV:tä vastaan. Kovasta vastuksesta huolimatta Blue Fox aloitti ottelussa maalinteon ajassa 6.41. Pallo pelattiin nätisti laitaa pitkin Toivolan ja Kallvikin kautta Jarno Pahkakankaan lapaan, joka pisti pallon varmasti läheltä ylös ja näin kotijoukkue 1-0 johtoon. Blue Fox sai ensimmäisen jäähynsä vaarallisesta pelistä kulmassa. Ajassa 7.59  Peliveljet pystyivät ylivoimalla tasoittamaan ottelun Taneli Tiilikaisen kaukovedon seurauksena. Ajassa 10.56 kotijoukkue jatkoi jäähyilyä ja SPV kykeni käyttämään hyväkseen myös toisen ylivoimansa. Ajassa 12.30 Erik Härkösen kaukoveto upposi sisään, syöttäjänä Taneli Tiilikainen. Kun ottelua oli pelattu 12.59 oli vierasjoukkueen vuoro vierailla jäähyaitiossa. 2 minuuttia kädellä pelaamisesta kun SPV:n pelaaja pyrki riistämään pallon Anton Kallvikilta väärin ottein. Myös kotijoukkueen ylivoima toimi mallikkaasti kun Johnny Ojala laukoo tulisesti Jori Isomäen syötöstä tilanteeksi 2-2. Tilannetta edelsi hieno syöttöralli, jolla SPV:n nelikko saatiin liikkeelle. Vierasjoukkue oli kuitenkin nopea ja kykeni jo vajaan minuutin päästä nousemaan jälleen johtoon hienon vaparikuvion jälkeen. Pallo kolmannen kerran Mika Pirttimäen selän taakse ja näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen johdossa 3-2.

2.erä
Toista erää oli pelattu 3.44 kun SPV:n Sami Koski vei hienon yksilösuorituksen jälkeen vierasjoukkueen kahden maalin johtoon. Koski sai pallon haltuunsa hyökkäysalueella ja ”ravisteli vedet korvista” ja laukoi pallon varmasti ylänurkkaan. Reilu minuutti myöhemmin tuli kotijoukkueen vastaus. Muutaman nätin syötön jälkeen pallo Ronnie Ludenille, joka pistää sen sisään ja kotijoukkue on jälleen pelissä mukana. Syötön Ludenin maaliin merkauttaa Tuomas Puutio. Tilanne siis 3-4 ja näyttää kotijoukkueen kannalta erittäin hyvältä, sillä SPV saa kavennusmaalin jälkeen heti uuden jäähyn. Tällä kertaa kotijoukkue ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään miesylivoimaansa. Hetki tästä ja pallo oli puolestaan Foxien maalissa. Nopea pelinkääntö laidan kautta ja pallo nopeasti maalille. Maalintekijänä Henri Myllymäki Erik Härkösen syötöstä. Tilanne 3-5.

3.erä
Kolmannen erän alussa Blue Fox kaventaa, kun Johnny Ojala pelinkäännön jälkeen kuljettaa palloa laitaa pitkin ja syöttää Tobias Brännbackalle, joka pistää pallon varmasti SPV:n maalilla pelanneen David Rytychin selän alle ja samalla taakse. Fox- ylivoima on tosiasia jälleen kun Miika Malkamäki lyö laidassa vapaana ollutta Anton Kallvikia mailaan. Riemua ei kestä kauaa, sillä roolit vaihtuivat ja tällä kertaa Kallvik lyö vastustajan mailaan oman maalin edessä. Seurauksena 2 minuutin jäähy+rankkari. Mika Pirttimäki kuitenkin tylsyttää Erik Härkösen rankkariyrityksen hienolla refleksitorjunnallaan ja näin jäähy pistettiin käytäntöön. Blue Fox pelasi mallikkaasti alivoimallakin ja Johnny Ojalan pitäessä palloa hyökkäyskulmassa joutuu vierasjoukkueen pakki rikkomaan ja näin SPV:n pelaaja jäähyboksiin vaarallisesta pelistä. Seuraavat 38 sekuntia pelattaisiin siis neljällä neljää vastaan. Ajassa 59.13 Blue Fox ottaa pois maalivahdin ja yrittää tasoihin kuudella neljää vastaan. Teko osoittautuu viisaaksi, sillä Markus Backlund onnistuu maalin nurkalta kaventamaan ottelun. Ottelu oli kotijoukkueelta hyvä ja kovasta vastuksesta huolimatta kotijoukkue jaksoi hyvin loppuun asti. Loppulukemat siis 5-6 SPV:lle.