Knapp förlust mot bronsmedaljörerna

Det blev en knapp förlust för Blue Fox mot förra årets bronsmedaljörer SPV från Seinäjoki. Matchen slutade 5-6 till SPV efter perioderna 2-3, 1-2 och 2-1.

Blue Fox spelade på tisdag kväll i Stjärnhallen en bra match med Salibandyliiga bronstagarna SPV från Seinäjoki som motståndare. Trots det tuffa motståndet var det ändå Blue Fox som öppnade målkontot i matchen vid spelade 6.41. Det var Jarno Pahkakangas som var sist på bollen efter snyggt uppspel via kanten, Toivola, Kallvik och sist Pahkakangas. Blue Fox första utvisning, kom för farligt spel i hörnet. Vid 7.59 kom Peliveljets första mål i numerärt överläge, målgörare Taneli Tiilikainen via långskott från kanten. Vid tiden 10.56 drog Blue Fox på sig en utvisning. Med spelade 12.30  kunde SPV utnyttja även detta överläge. 2-1 målet kom genom ett säkert placerat distans skott från Erik Härkönen, pass av T. Tiilikainen. Vid tiden 12.59 skulle också SPV få besöka utvisningsbåset. 2 min för spel med handen när SPV spelaren kämpat om boll med Anton Kallvik. Blue Fox kunde också visa sig bra i Power play, mål efter 13.51, fint passningsspel runt SPV boxen och sist på bollen med ett slagskott var Johnny Ojala efter pass av Jori Isomäki. SPV var kvicka och kunde efter 14.38 bjuda på en lysande frislagsvariant och sätta bollen bakom Mika Pirttimäki i hemma målet. Ställningen var 2-3 till SPV efter första perioden.

Efter spelade 23.44 var det dags igen. SPV:s fjärde mål kom efter att Sami Koski tagit kontroll på bollen och "lätt" kunnat placera bollen i krysset av målet och ställningen var 2-4. Vid 24.49 kom Blue Fox replik. Efter några snygga passningar fick Ronnie Ludén bollen i slottet och han kunde sätta den i mål. Passningen stod Tuomas Puutio för. Ställningen var 3-4 och det såg rikitgt bra ut när SPV också drog på sig ännu en utvisning. Det blev inget mål av Blue Fox under denna utvisning. Kort därefter blev det istället mål av SPV. En snabb kontring via kanten, snabbt in med bollen mot mål och 3-5 till SPV genom Henri Myllymäki, passning av Erik Härkönen.

I början av tredje perioden kund Blue Fox reducera. Efter en spelvändning vid halva planen kunde Johnny Ojala driva upp bollen och passa åt Tobias Brännbacka som säkert kunde sätta bollen under och bakom David Rytych i SPV målet. Blue Fox fick se sig spela med en mera på planen, Anton Kallvik kom fri på kanten men fick slag på klubban av Miika Malkamäki. Det numerära övertaget varade inte länge, Blue Fox utvisning + straff på Anton Kallvik efter att han också slagit fel med klubban nära Blue Fox mål. Erik Härkönen fick förtroendet att slå straffen men Mika Pirttimäki kunde reflexrädda bollen. Det blev trots allt en 2 minuters utvisning att för Blue Fox. Blue Fox spelade bra i numerärt underläge och när Ojala höll bollen i anfalls hörn blev SPV spelare utvisad för farligt spel. Det blev spel fyra mot fyra i 38 sekunder. Sen vid spelade 59.13 tog Blue Fox ut målvakten och spelade 6 mot 4. Detta skulle visa sig vara ett smart drag av hemmalaget, för då kunde Markus Backlund sätta bollen i mål från kanten.
Det var en bra match och trots bra motståndare orkade Blue Fox spela 5-6.