Vinst mot havsörnarna

Det blev vinst för blårävarna mot havsörnarna från Vasa. Matchen slutade 6-5 till Blue Fox efter perioderna 2-0, 0-2 och 4-3. Vinsten kom i slutminuten efter att Anton Kallvik först kvitterat till 5-5. Avgörandet kom med 30 sekunder kvar och målgörare var Juhopekka Pietilä.

Blue Fox spelade ganska piggt i den första perioden och hade mestadels av spelet. Johnny Ojala och Anton Kallvik kunde föra upp Blue Fox till en 2-0 ledning. I den andra perioden började Blue Fox tappa sitt spel och Team Merikotkat kunde ta över. Efter andra perioden var ställningen 2-2. I början av den tredje perioden kunde så Merikotkat för första gången gå upp i ledning genom ett skott från backplats. Avgörande på slutet var Blue Fox:s aningen bredare material. Blue Fox spelade med tre anfallsformationer och två backpar mot Merikotkats två femmor.